8. července 2013 • 12:43

Není to stejné, jako kdybych vyhrál já, řekl Lendl a zmizel

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedle 77 let dlouhého čekání na britského vítěze Wimbledonu se na stejném místě a ve stejnou chvíli udála ještě jedna stejně neobvyklá událost. Ivan Lendl se na půdě All England Clubu usmál! Podle pamětníků jeho kariéry rozhodně poprvé v životě. "Není to ale stejné, jako kdybych vyhrál já," podařilo Radiožurnálu získat Lendlovy dojmy.



Nechtěl ubírat slávu svému svěřenci. Přitom Andy Murray právě Lendlovi složil poklonu bezprostředně po konci vítězného finále: "Tohle je pro Ivana, protože se moc snažil, aby tuhle trofej jako hráč získal. Je to fantastický člověk, tvrdý kouč a je se mnou trpělivý. Stálo to za to."

Když se pak Murray spolu s ostatními členy týmu radoval na večírku z wimbledonského triumfu, jeho český kouč zůstal v šatně.

Možná přemítal, proč se také takhle nemohl radovat ještě jako hráč. Vyhrál všechno... Kromě Wimbledonu. Do finále nejslavnějšího tenisového turnaje světa se dostal dvakrát (1986 a 1987), ale nikdy v něm neuhrál ani set.

Musel cítit prokletí, podobně jako všichni Britové. Ti fandili domácím tenistům nekonečných 77 let, dočkali se až letos. A dočkal se i Lendl. "Jsem samozřejmě rád, že Andy vyhrál a doufám, že to není naposled," řekl Lendl Radiožurnálu cestou do auta.

Pospíchal, o své emoce se dělit nechtěl. Ostatně, jako nikdy. Na otázku, zda se to dá srovnat s pocity, jako kdyby vyhrál on sám, už jen odpověděl: "Ne, to určitě ne. To se nedá srovnávat."

Vítěz Wimbledonu Brit Andy Murray se běžel o radost potěšit se svým trenérem Ivanem Lendlem. Ten na trofej v All England Clubu nikdy nedosáhl a Murray mu ji věnoval
Vítěz Wimbledonu Brit Andy Murray se běžel o radost potěšit se svým trenérem Ivanem Lendlem. Ten na trofej v All England Clubu nikdy nedosáhl a Murray mu ji věnoval

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud