Jan Jaroch
27. června 2016 • 13:20

Štěpánek oslavil narozeniny Beckerovy ženy, rozpinkal i Djokoviče

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Radek Štěpánek Wimbledon miluje a Wimbledon miluje jeho. Český tenisový veterán si účast na třetím grandslamu roku pořádně užívá a už toho v Londýně také dost stihl. V sobotu si zatrénoval pod dohledem Petra Čecha, pak byl na oslavě narozenin manželky Borise Beckera, kde pořídil selfíčko ještě s další legendou Johnem McEnroem. V neděli potrénoval s daviscupovým parťákem Tomášem Berdychem a v pondělí vyrazil rozehrát Beckerova svěřence Novaka Djokoviče před jeho vstupem do turnaje na centrkurtu.



Výborně naložený český veterán vstoupí do hry až v úterý a těší se, že mu na zápas s Nickem Kyrgiosem dorazí fandit i fotbalový kamarád Petr Čech, který kvůli tomu odložil odjezd na dovolenou.

Kolik je těmhle fešákům dohromady let? Radek Štěpánek na oslavě narozenin manželky Borise Beckera ulovil i selfie s Johnem McEnroem.
Kolik je těmhle fešákům dohromady let? Radek Štěpánek na oslavě narozenin manželky Borise Beckera ulovil i selfie s Johnem McEnroem.

Tenisové hračkářství

Tenisový fanoušek si mohl ve wimbledonském areálu připadat jak děcko v hračkářství už v neděli. Na tréninkových kurtech Aorangi se to v nedělním odpoledni hemžilo celebritami s raketami. A Češi byli vidět.

Roger Federer rád trénuje s mladými soupeři a vyzval Jiřího Veselého, aby byl jeho posledním parťákem před dnešním vstupem do turnaje. Výsledek přátelského mače? „4:4 a pak jsem prohrál tiebreak ze tří mečbolů,“ vyprávěl dvoumetrový český levák, jenž měl simulovat hru Argentince Guida Pelly, taktéž levorukého borce.

Jiří Veselý (vlevo) si v neděli ve Wimbledonu zatrénoval s Rogerem FedereremFoto EPA

Federer, jeho dětský vzor, se s Veselým dobře zná. Trénují spolu opakovaně, loni v zimní přípravě s ním český mladík pracoval i v Dubaji. Takže když přišla zpráva od Ivana Ljubičiče, současného Švýcarova kouče, zda by neměl zájem o poslední předwimbledonský „ťukec“, neváhal. „Tréninky s Rogerem se neodmítají, pořád je to velká čest,“ považoval si český dlouhán dýchánku se sedmnáctinásobným šampionem grandslamů.

„Míč neskutečně cítí a dokáže vykouzlit báječné údery. Mění pořád rytmus a není to s ním jednoduché, obzvlášť na trávě. Snažím se soustředit sám na sebe a dotáhnout se na nejlepší na světě, ale je mi jasné, že mě čeká ještě dlouhá cesta,“ konstatoval s úsměvem Veselý.

Šafářová musí porazit kamarádku

Na tréninkovém dvorci číslo 4 je střídala Petra Kvitová s Angelique Kerberovou, vedle pobíhala Jana Novotná dohlížející na Barboru Krejčíkovou. Zdravíme se s Ivanem Lendlem, jenž se tlačenicí na terase před tréninkovými kurty rychle proplete a mizí do klidu.

Zasmušilá byla po tréninku s Belindou Bencicovou předloňská semifinalistka Lucie Šafářová. Letos na trávě ještě nevyhrála zápas, los prvního kola ji navíc vůbec nenadchnul. Koho by také těšilo jít proti dobré kamarádce a deblové parťačce. „Nejdřív jsme tomu ani nevěřily, myslely jsme si, že si z nás dělají srandu. Ale co se dá dělat,“ popisovala pocity, jež sdílela se svojí dnešní soupeřkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Nebyla by to ale rozpustilá Američanka, aby vážnou situaci neobrátila v žert. „Bethanie mi dává své energetické bonbony a říkala, že mi je dá i před singlem,“ usmála se Šafářová, kterou stále nedoprovází kanadský kouč Rob Steckley. Ve Wimbledonu ho stejně jako v celé travnaté části sezony zastupuje fedcupový kapitán Petr Pála. A k pohodě přispívá přítomnost přítele Jakuba.

Vše o tenisovém Wimbledonu 2016 čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud