25. června 2016 • 19:10

Lék na zklamání z EURO? Čech si ve Wimbledonu zahrál se Štěpánkem

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisový zápas s Radkem Štěpánkem. Tak léčí zklamání z brzkého vyřazení české fotbalové reprezentace na EURO 2016 brankář Petr Čech. Fotoreportéři zachytili brankářskou jedničku národního týmu a také londýnského Arsenalu, jak si byla zahrát v rámci tréninku tenis se svým kamarádem Radkem Štěpánkem, který se chystá na start Wimbledonu. 



Čtyřiatřicetiletý gólman odchytal na EURO všechny zápasy ve skupině, celkem inkasoval pět branek. Ve statistikách je Čech nyní zapsán jako gólman, který na EURO dostal nejvíce branek v historii (21).

Na šampionát se hodně těšil, výsledky ale byly pro brankáře velkým zklamáním, obrana mu v důležitých chvílích moc nepomohla. A tak se tým trenéra Pavla Vrby rozloučil s turnajem už po základní skupině se ziskem jediného bodu. Čech si také po šampionátu vzal čas na rozmyšlenou, zda bude v národním týmu pokračovat.

Radek Štěpánek s Petrem Čechem ve slavném Wimbledonu, kde už v pondělí vypukne třetí grandslam roku
Radek Štěpánek s Petrem Čechem ve slavném Wimbledonu, kde už v pondělí vypukne třetí grandslam roku

List The Sun označil český tým za jeden z nejhorších na EURO, vstřelil jen dva góly a pršela na něj kritika. Tohle všechno muselo Čecha bolet. A teď prasklo, jak si spravil náladu. Vyrazil s kamarádem Radkem Štěpánkem na travnaté kurty ve Wimbledonu, kde si spolu zatrénovali.

Český tenista je dlouholetým fandou Čecha. Držel mu pěsti, když byl oporou Chelsea, a nic se nezměnilo ani po přestupu gólmana do Arsenalu. Na gólmana mohl přenést něco z dobré nálady. Pro Wimbledon dostal divokou kartu a nemusel se do prestižního grandslamového klání prokousávat kvalifikací.

Českého veterána ale na úvod slavného turnaje čeká těžký oříšek v podobě nasazené patnáctky, zlobivého dítěte australského tenisu, Nicka Kyrgiose. Pomůže mu trénink s Čechem?

Čech si podmaňuje Tours - dal rukavice zraněnému klukovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud