26. června 2018 • 10:30

Netrestejte 183. Serenu za mateřskou, žádá McEnroe vedení Wimbledonu

Autor: ija
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý hvězdný tenista John McEnroe vystoupil na obranu krajanky Sereny Williamsové. Přestože je sedminásobnou vítězkou Wimbledonu, jako aktuálně 183. hráčka světového žebříčku by americká tenistka nemusela být mezi na nadcházejícím třetím grandslamovém turnaji roku mezi nasazenými.



Výbor All England Clubu má nasazování řešit v úterý, rozhodnutí by mělo být oznámeno nejpozději ve středu. Serena Williamsová , která Wimbledon naposledy vyhrála před dvěma lety, porodila v září dceru Olympii a momentálně jí patří až 183. místo žebříčku WTA. Na French Open proto mezi nasazenými chyběla.

Podle McEnroa by měla být nasazená nejlépe v Top 10. „Bez urážky, ale mluvíme tady o Sereně Williamsové,“ nechal se slyšet Američan. 

„Nemyslím si, že bychom našli jedinou hráčku, která by si stěžovala, kdyby Serena byla mezi nasazenými. Zvlášť když mluvíme o špičkových tenistkách. Copak ji některá z nich chce potkat v prvním, druhém nebo třetím kole? Podle mě žádná,“ řekl McEnroe, o kterém rozhodně nelze říct, že by byl velkým fanouškem 23násobné grandslamové vítězky.

Minulý rok způsobil poprask, když prohlásil, že Williamsové by v mužském žebříčku patřilo místo kolem sedmé stovky. Tenistka se tehdy nedala a tweetovala. „Milý Johne, obdivuju tě a respektuju, ale prosím zdrž se ničím nepodložených komentářů o mně.“

Serena Williamsová se nasazení nejspíš dočká. Někdejší britská jednička Tim Henman, který je jedním z klíčových členů výboru All England Clubu, v rozhovoru pro britská média naznačil, že výbor rozhodne ve prospěch Williamsové, která tak bude mezi 32 nasazenými.

Henman připomněl verdikt pořadatelů US Open z minulého týdne, kterým se mění pravidla pro nasazování tak, aby hráčky vracející se po mateřské pauze nebyly po propadu žebříčkem kvůli předchozí absenci znevýhodněny.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud