27. června 2019 • 18:50

Veselý prošel kvalifikací na Wimbledon, první účast si vybojovala i Martincová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jiří Veselý zvládl kvalifikaci Wimbledonu, kde loni postoupil až do osmifinále, poprvé si slavný turnaj zahraje také čtyřiadvacetiletá tenistka Tereza Martincová. Oba prošli tříkolovou kvalifikací. Neuspěli naopak Lukáš Rosol a Marie Bouzková.



Veselý v závěrečném kole zdolal Američana Tommyho Paula 6:2, 6:3, 6:3 a v hlavní soutěži doplní Tomáše Berdycha, který by se měl v Londýně vrátit na kurty po zdravotní pauze. Martincová udělala poslední krok po výhře 6:4, 3:6, 7:5 nad druhou nasazenou Annou Blinkovovou z Ruska.

"Jsem šťastný, proletěl jsem tím jako nůž máslem. Předvedl jsem solidní výkon, dobře jsem podával a také jsem udržel klidné nervy," řekl Veselý pro web Tenisový svět.

Pětadvacetiletý Veselý loni v Londýně postoupil do 4. kola, v němž prohrál se Španělem Rafaelem Nadalem, a zdálo se, že jeho kariéra znovu nabírá dobrý směr. Namísto toho se po sérii zranění a porážek octl v krizi a vypadl z první stovky žebříčku. Aktuálně je někdejší vítěz juniorky na Australian Open na 108. místě.

Martincovou čeká od pondělka druhý grandslam v kariéře po předloňském US Open. Rosol v závěrečném kole wimbledonské kvalifikace nestačil na Japonce Juičiho Sugitu, Bouzková prohrála ve dvou setech s Anou Bogdanovou z Rumunska.

Kvalifikace na tenisový grandslamový turnaj Wimbledon:

Muži - 3. kolo:
Veselý (7-ČR) - Paul (30-USA) 6:2, 6:3, 6:3, Sugita (Jap.) - Rosol (29-ČR) 6:4, 6:3, 6:2.

Ženy - 3. kolo:
Martincová (29-ČR)
- Blinkovová (2-Rus.) 4:6, 6:3, 7:5, Bogdanová (24-Rum.) - Bouzková (13-ČR) 6:3, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud