Jan Jaroch
1. července 2022 • 15:55

Kyrgios šokoval, choval se slušně: Udělal jsem z vás hlupáky

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Čepice posazená frajersky kšiltem dozadu, tradiční klátivý pohyb mezi výměnami, ohňostroj ostrých i nápaditých úderů. Ale kde je sakrování, půtky s diváky, výlevy vzteku? „Udělal jsem z vás hlupáky, nemáte o čem psát,“ vzkázal médiím Australan, když si ve druhém wimbledonském kole pohrál s nasazeným Srbem Filipem Krajinovičem za 85 minut 6:2, 6:3, 6:1. Vypálil 24 es, 49 vítězných úderů celkem a jen 10 nevynucených chyb. Dokonalý mač. Ukázal, co by mohlo být, kdyby nebyl… Kyrgios.



Na Wimbledonu už ukázal obě své tváře. Po skončení vstupní pětisetové bitvy s domácím Paulem Jubbem plivl na kurtu směrem k divákovi, jenž ho prý urážel. Vyfasoval pokutu 10 000 dolarů (237 000 korun). Na tiskovou konferenci si pak přinesl krabičku se sushi, které pojídal vidličkou během odpovědí. Když mu to bylo vyčteno, zlobil se: „Hráli jste někdy tenis čtyři hodiny? Musel jsem se najíst. Všichni jsou na mě pořád hrubí, trochu respektu. Chci jen trochu respektu!“

Konfrontační styl, boj proti celému světu, jenž jeho osobnost nechápe a s gustem se po něm vozí. To je stará Kyrgiosova póza. Poslední dobou o něm však jdou zvěsti, jak začal poctivě trénovat a cítí, že v sedmadvaceti letech už mu tiká čas. Vynechal takřka celou antukovou sezonu, na trávu, která je vlastní každému Australanovi, se vrátil silný. V Halle i ve Stuttgartu postoupil do semifinále, na zeleném má letos bilanci 9:2.

„Všichni víme, jak je Nick nebezpečný… Když se mu chce,“ prohlásil jeho příští soupeř Stefanos Tsitsipas, další muž, kterému nejsou kontroverze cizí. Řekovi patří 5. místo v žebříčku, Kyrgiosovi až 40. Přesto je favoritem popcornového zápasu, na který se všichni těší. Tsitsipase zdolal ve všech třech vzájemných duelech, naposledy před dvěma týdny v Halle. „Jsme dvě z největších hvězd tohohle sportu. Když se nám bude dařit, půjde o úžasnou podívanou,“ zval nadšený fanoušek Bostonu Celtics na zápas.

Před osmi roky si jako devatenáctiletý mladík zahrál v All England Clubu čtvrtfinále, na tuhle scénu se od té doby nevrátil. Jeden z nejtalentovanějších borců své generace prozatím kariéru spíš proflákal a prohádal. Je karikaturou šampiona, přesto fascinuje davy. Kam přijede, je kasovním trhákem a sebevědomě ve čtvrtek tvrdil: „Jsem jedním z nejdůležitějších lidí v tenise. Vím, co pro něj znamenám. To jsou fakta.“

Fakta také mluví o tom, že má jen dva tituly z ATP, stejně jako Jiří Veselý a o jeden méně než Lukáš Rosol. A za posledních sedm let se dostal jen třikrát do 4. kola grandslamu, nic víc… Stačí mu, když je v centru pozornosti. A to se v devadesáti procentech stává u tohohle sběratele pokut kvůli jiným věcem, než je tenis.

Jak však podotknul Tsitsipas, když se mu chce, jen nebe je limitem tohohle zneuznaného rodáka z Canberry. A momentálně se zdá, že má apetit i s raketou v ruce. Ostatní favorité v pavouku by měli zbystřit.

9:2

Taková je letošní bilance Nicka Kyrgiose na trávě.

Wimbledon bez mužské jedničky a bodů, zato s nejvyššími odměnami. Uspějí Češky?
Video se připravuje ...

Fenomén NADAL: na vrchol přes injekce a proč neplatil trenérovi
Video se připravuje ...

ONLINE PŘENOS - Wimbledon 2022
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Marie Bouzková Marie Bouzková Novak Djokovič Novak Djokovič Petra Kvitová Petra Kvitová Rafael Nadal Rafael Nadal
Obnovit
Zprávy ze dne 8. 7. 2022
19:12
8. 7. 2022
 

Nick Kyrgios, nečekaný finalista Wimbledonu a soupeř Novaka Djokoviče v nedělním boji o titul. Podívejte se na VIDEO Rebel ve finále o australském bouřlivákovi z dílny TV iSport.

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 8. 7. 2022
19:08
8. 7. 2022
Novak Djokovič

Novak Djokovič sice semifinále proti Cameronu Norriemu začal špatně, ale nakonec v klidu utkání otočil a proti domácímu tenistovi zvítězil 2:6, 6:3, 6:2, 6:4. V neděli si zahraje o sedmý titul z wimbledonské trávy, ve finále ho vyzve Nick Kyrgios.

 

Zprávy ze dne 8. 7. 2022
16:34
8. 7. 2022
Novak Djokovič

Boj o wimbledonské finále už zahájil i Novak Djokovič. Na centrálním kurtu hraje s domácím Cameronem Norriem (sledujte ONLINE>>>). Vítěz duel si zahraje o titul proti Nicku Kyrgiosovi.

Zprávy ze dne 8. 7. 2022
16:10
8. 7. 2022
Barbora Krejčíková

Fantastické K+S si zahrají o další grandslamový titul ve čtyřhře. Dvojice Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková jsou po čtyřech letech ve finále Wimbledonu. Pár Kičenoková, Ostapenková porazily dvakrát 6:2.

Zprávy ze dne 8. 7. 2022
15:27
8. 7. 2022
 

Dobrá práce, první set získal český pár výsledkem 6:2.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud