Pavel Novotný
20. března 2009 • 21:19

Divoška Ivanovičová miluje thrillery

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEA, FOTOGALERIE - Je jí pouhých jednadvacet let. Před sebou má prakticky celou tenisovou kariéru. Je skvělá na dvorci a doslova zástupy příznivců má především mezi mužskou populací. Není se čemu divit. Ana Ivanovičová rozhodně dovede zaujmout.



Rodačka z Bělehradu se v současnosti drží na sedmém místě světového žebříčku a pamatuje již i lepší časy. Budoucnost však mluví ve prospěch pohledné Srbky.

Ana Ivanovičová se narodila 6. listopadu 1987 v Bělehradě. Její matka Dragana je právnička, otec podnikatel. O solidní zázemí tedy neměla Srbka nouzi. Oba rodiče jsou zapálenými sportovci a tak není divu, že ani Jankovičová spolu se svým bratrem Milosem nezůstali stranou. Zatímco mladší bratr propadl kouzlu bezedných košů, malá Ana se rozhodla vyzkoušet, jaké je to bouchat raketou do tenisového balónku.

IvanovičováFoto ČTK



Proč zrovna tenis?

Bylo ji pět let, když se její zájem poprvé soustředil na bílý sport. A proč? Ana údajně propadla kouzlu tenisu při sledování zápasu Moniky Selešové a rodiče neváhali: když viděli nadšení dcerky, vzali ji do nejbližší tenisové školy a k pátým narozeninám ji nadělili i nezbytnou výbavu - tenisovou raketu. A tím bylo definitivně rozhodnuto, jakému sportu dcera právničky propadne.

Nejlepší úder Ivanovičové je bezesporu forhend, ale na rozdíl od řady soupeřek nemá problém hrát na jakémkoliv povrchu. A jak se na zápasy připravuje? Soustředit se na utkání ji pomáhá luštění sudoku, sledování filmu, (na uklidnění si pouští opravdu netradiční šlágr v podobě thrillerů) či poslouchání hudby.

Jako pohledná mladá žena se však zajímá i o módu a samozřejmě nákupy, kterými obohacuje již tak svůj rozsáhlý šatník. A co mladá Srbka nejraději jí? Pokud nabídnete sushi, rozhodně nic nezkazíte. A na zapití nejlépe poslouží minerální voda či pomerančový džus.

270520:gallery:true:true



Zajímavosti

Jak už to tak u sportovců bývá, řada z nich má své pověry a rituály, kterým věří a jenž bezezbytku dodržuje. Výjimkou není ani mladá Srbka. Na kurtech ji můžete vidět, jak se s pečlivostí sobě vlastní vyhýbá jakémukoliv šlápnutí na čáry.

Ana Ivanovičová mluví na rozdíl od řady kolegyň plynnou angličtinou a slušně se domluví i španělsky. Jejím oblíbeným místem je Melbourne, kde žije její rodina, dále pak Mallorka, Paříž a Řím.

A jak by se hodnotila sama Ivanovičová? "Jsem divoká, citlivá, rozhodná a ohromně soutěživá," odhaluje hned několik povahových rysů Srbka.

Půvab? Toho má Srbka opravdu nadbytek.




Co obdivuje?

"Obdivuji mojí rodinu, je mi neskutečnou oporou a vždy mě podporuje," říká Ivanovičová. A jinak? Oblíbeným tenistou je Roger Federer. "Je skvělý nejen na kurtu, ale především oceňuji jeho profesionalitu a vystupování mimo dvorec," říká Srbka.

V září se jednadvacetiletá slečna vrhla na studium finančnictví na soukromé univerzitě. To se jí v každém případě může hodit, protože na okruhu si i přes svůj mladý věk vydělala slušnou sumičku šesti a půl milionů dolarů. Studium probíhá formou online výuky, což je při kočovném životě profesionální tenistky prakticky jediná možná forma studia.


Popularita stále roste

Že je pohledná černovláska opravdu populární, je bezesporu. Jen málokdo však možná ví, že její webové stránky patřily v roce 2008 mezi absolutní elitu mezi všemi ženami věnující se profesionálnímu sportu obecně.

Další důkaz? Pak věřte, že na její dvacátá narozeniny se osobně dostavil i prezident země Boris Tadič.

Budoucnost patří Aně Ivanovičové.




Úspěchy

Ana Ivanovičová prozatím vyhrála osm turnajů ve dvouhře, včetně triumfu na Roland Garros v minulém roce. Třikrát se dostala do finále, z toho dvě byla opět grandslamová, konkrétně na loňském Australian Open či předloňském Roland Garros. Semifinále si zahrála v roce 2007 ve i slavném Wimbedonu.

Jedno je jisté, tento účet není rozhodně uzavřen a pokud bude u krásné Srbky i nadále tenis na prvním místě, můžeme s jistotou očekávat i její další skvělá představení.

Ana Ivanovičová
Bydliště Basilej (Švýcarsko)
Narozena 6. listopadu 1987 (Bělehrad)
Výška 184 cm
Váha 69 kg
Hraje rukou pravou (bekhend obojruč)
Profesionálkou od srpen 2003
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud