19. dubna 2009 • 10:24

Wozniacká s Lisickou o titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dánka Caroline Wozniacká a Němka Sandra Lisická si zahrají o titul na tenisovém turnaji v Charlestonu. Osmnáctiletá Woznická zdolala v sobotu nasazenou jedničku Jelenu Dementěvovou 6:4, 5:7 a 7:5.



Jen o rok starší Lisická překvapivě snadno vyřadila Marion Bartoliovou z Francie po setech 6:3 a 6:1.Woznická už se s ruskou hráčkou utkala před dvěma týdny v Miami a také tehdy se mohla radovat z výhry.

V Charlestonu si ale situaci velmi zkomplikovala, když umožnila své soupeřce za stavu 6:4 a 5:2 vrátit se ještě do zápasu. Dementěvová odvrátila tři mečboly, vyhrála pět gamů za sebou a vynutila si třetí sadu.

V té už si vítězka turnaje v Ponte Vedra Beach z minulého týdne Wozniacká nenechala další finálovou účast uniknout. "Druhý set mi vzal hodně sil. Ať už byl stav jakýkoliv, pořád jsem bojovala. Ale ona vůbec nechybovala, je ve skvělé formě," vyzdvihla výkon soupeřky mnohem zkušenější Dementěvová.

Lisická si zahraje teprve ve druhém finále na okruhu WTA. Minulý rok nestačila v Taškentu na Rumunku Soranu Cirsteaovou. Tentokrát si vybojovala druhou možnost bojovat o titul, když vyřadila někdejší wimbledonskou finalistku Bartoliovou.

"Hrála jsem s ní loni ve Wimbledonu. Ale to bylo na centrkurtu a já byla hrozně nervózní. Toho jsem se chtěla nyní vyvarovat," vysvětlila Lisická. ""Obě (s Wozniackou) jsme se v poslední době dost zlepšily, bude to dobré finále," slibuje mladá Němka.

Tenisový turnaj žen v Charlestonu (dotace 1,000.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Lisická (16-Něm.) - Bartoliová (6-Fr.) 6:3, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud