17. května 2009 • 16:23

Safinová triumfuje v Madridu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová tenisová jednička Dinara Safinová si vylepšila sebevědomí před Roland Garros druhým ziskem titulu za sebou. Třiadvacetiletá Ruska napodobila svůj týden starý úspěch z Říma a po dnešním finálovém vítězství nad Dánkou Caroline Wozniackou triumfovala i v Madridu.



Safinová porazila o pět let mladší soupeřku 6:2, 6:4 i díky 18 vítězným úderům. I přes porážku se osmnáctiletá Wozniacká stane příští týden první Dánkou v elitní desítce žebříčku.

Ziskem jedenáctého titulu v kariéře potvrdila Safinová dobrou formu, která ji provází od 20. dubna, kdy se posunula na první místo pořadí WTA.

Od té doby má zápasovou bilanci 14:1, přičemž jedinou prohru jí uštědřila krajanka Světlana Kuzněcovová ve finále turnaje ve Stuttgartu. Na madridské antuce ztratila Safinová jediný set, ve třetím kole s Češkou Lucií Šafářovou.
Ani ve čtvrtém finále se nedočkala prvního letošního titulu česko-americká deblová dvojice Květa Peschkeová, Lisa Raymondová.

V rozhodujícím souboji nestačila na nejlepší pár světa Cara Blacková, Liezel Huberová, jemuž podlehla 6:10 v super-tiebreaku.

Tenisový turnaj mužů série Masters a žen v Madridu:

Ženy (dotace 3,5 milionu dolarů):
Dvouhra - finále:
Safinová (1-Rus.) - Wozniacká (9-Dán.) 6:2, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Blacková, Huberová (1-Zimb./USA) - Peschkeová, Raymondová (3-ČR/USA) 4:6, 6:3, 10:6.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud