20. července 2010 • 14:20

Bad Gastein: Češky vyhořely, dál jde jen Záhlavová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze čtyř českých tenistek, které byly dnes v akci na turnaji v Bad Gasteinu, postoupila do druhého kola pouze Sandra Záhlavová, jež porazila finalistku pražského turnaje Barboru Záhlavovou-Strýcovou. Na antuce v Rakousku vypadly i Klára Zakopalová a Iveta Benešová.



Šestá nasazená Záhlavová-Strýcová měla v nohách těžkých pět zápasů pražského turnaje, kde dosáhla zatím svého největšího seniorského úspěchu. Proti sestřenici svého manžela ale od počátku tahala za kratší konec a prohrála ve dvou setech 5:7 a 3:6.

Pozici turnajové čtyřky nepotvrdila osmadvacetiletá Zakopalová. Ta měla v červnu výbornou formu, kterou proměnila v triumf na turnaji ITF v Marseille i osmifinálovou účast ve Wimbledonu.

Kvůli horečce však musela vynechat minulý týden turnaj v Praze a nyní předčasně opouští i další antukový podnik v Rakousku. Němce Julii Görgesové podlehla 2:6, 7:5 a 1:6, když se jí nedařilo především na servisu.

Na své matné výkony z posledních měsíců navázala Benešová, jež prohrála v prvním kole turnaje WTA pošesté z posledních sedmi pokusů. Vítězka květnového turnaje ve Fezu, jež od té doby postoupila do druhého kola pouze minulý týden v Praze, vypadla po setech 4:6, 0:6 s nasazenou jedničkou Andreou Petkovicovou z Německa.

Tenisový turnaj žen v Bad Gasteinu (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Görgesová (Něm.) - Zakopalová (4-ČR) 6:2, 5:7, 6:1, Mayrová (Rak.) - Tvarošková (SR) 6:2, 6:0, Záhlavová (ČR) - Záhlavová-Strýcová (6-ČR) 7:5, 6:3, Petkovicová (1-Něm.) - Benešová (ČR) 6:4, 6:0, Pivovarovová (Rus.) - Bammerová (5-Rak.) 7:6 (12:10), 6:3, Garbinová (7-It.) - Parmentierová (Fr.) 3:6, 6:3, 6:1, Curenková (Ukr.) - Duqueová Marinová (Kol.) 6:3, 7:6 (8:6).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud