Pavel Novotný
18. ledna 2011 • 12:30

Byla světovou jedničkou.Teď neuhrála ani gam

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

V roce 2009 byla čtyřiadvacetiletá sestra Marata Safina Dinara Safinová světovou jedničkou. Zranění, psychická labilita a nevyrovnané výkony poslaly Rusku do osmé desítky žebříčku. Kalich zmaru si pije i na probíhajícím Australian Open. V prvním kole podlehla Kim Clijstersové dvakrát 0:6!



Prohrát s fenomenální Belgičankou jistě není žádná ostuda. Když však odejdete z dvorce bez zisku jediné hry, je to důvod minimálně k zamyšlení.

Před dvěma lety prošla nenápadná rodačka z Moskvy do finále, teď však poznává i odvrácenou stranu slávy. Belgická suverénka si se svou soupeřkou slušně potrénovala a možná ani to ne. Ruska totiž kupila chybou a chybou a po 44. minutách mohla objednávat lístky na letadlo domů.

"Když jsem o přestávkách seděla, tak jsem si říkala, jestli mám šanci ji nějak zaskočit. A nebylo nic, čím bych na ni mohla vyzrát. Cítím se trapně," řekla na tiskové konferenci se slzami v očích ruská tenistka.

Dinara Safinová neměla žádnou šanci.Foto Reuters


Prakticky jedinou šanci na zisk aspoň jedné hry měla Dinara v samotném závěru zápasu, kdy ji k zisku gamu chyběl jediný míč. Ralativně jednoduchý úder však zazdila a po dalších dvou výměnách šla soupeřce pogratulovat k postupu.



Hra kočky s neškodnou myškou měla jasný průběh od prvního míče. Nasazená trojka honila svojí soupeřku z rohu do rohu, Safinová navíc favorizované Belgičance vydatně pomáhala celou řadou nevynucených chyb.

Dinara Safinová tak na svou první letošní výhru stále čeká. Zatím má na svém kontě kromě ostudné porážky s Clijstersovou i vyřazení v prvním kole turnaje s Aucklandu s Wickmayerovou a Hobartu s Bartoliovou. Vrátí se bývalá světová jednička někdy zpět mezi elitu?

Zápas trval 44 minut.
Zápas trval 44 minut.




Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud