7. dubna 2011 • 22:09

Strýcová trápila světovou jedničku, nakonec padla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová podlehla až po velké bitvě v osmifinále turnaje v Charlestonu Dánce Caroline Wozniacké. Česká hráčka měla v každé sadě utkání se světovou jedničkou setbol, ale prohrála dvakrát 6:7.



Záhlavová-Strýcová trápila favoritku dobrým pohybem a variabilní hrou. Plzeňská rodačka hrála dlouhé míče míče od základní čáry, dokázala si dojít pro bod na síť, nebo zahrát úspěšně zkrácený úder. V rozhodujících chvílích ale chybovala.

V prvním setu otočila pětadvacetiletá Češka v tie-breaku z 2:5 na 6:5, při setbolu ovšem napálila bekhend do autu a pak ztratila i další dva míče.

Na začátku druhé sady vzala Wozniacké servis a vedla 2:0, jenomže o výhodu brejku hned vzápětí přišla. O osudu setu opět rozhodla zkrácená hra. Záhlavová-Strýcová v ní postupně odvrátila pět mečbolů a pak měla i setbol, ale ani tentokrát ho nevyužila. Kapitulovala až při šestém mečbolu, který Wozniacká proměnila smečí.

Zápas se hrál dvě hodiny a 33 minut a Wozniacká si hodně oddechla, že zápas zvládla. Záhlavová-Strýcová s Dánkou prohrála v Charlestonu i loni.

Do čtvrtfinále turnaje postoupila Yanina Wickmayerová, která bude příští týden jedničkou belgických tenistek v semifinále Fed Cupu proti českému týmu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud