27. června 2011 • 16:40

William a Kate hnali "svého" Andyho

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novomanželé princ William a vévodkyně Kate dnes přišli do Wimbledonu povzbudit domácího favorita Andyho Murraye. V lóži All England Clubu se přišli podívat na duel turnajové čtyřky s Francouzem Richardem Gasquetem, jehož skotský tenista porazil ve třech setech a postoupil do čtvrtfinále.



Vévoda a vévodkyně z Cambridge navázali na loňskou návštěvu královny Alžběty II., která před rokem poctila Wimbledon svou přítomností poprvé po 33 letech.

Když se William s Kate objevili v královské lóži, vysloužili si ovace centrálního dvorce. Pro policii jejich návštěva znamenala přísnější dohled a tenistům možná mohl při zápasech vadit hluk helikoptéry, která kroužila nad All England Clubem.

Kate se oblékla podle wimbledonské tradice do bílých šatů ke kolenům, William měl na sobě v horkém londýnském odpoledni modrý oblek s kravatou. Nad mladým párem seděla například šestinásobná wimbledonská vítězka Billie Jean Kingová.

William a Kate už Wimbledon v minulosti navštívili. Princ ještě ve společnosti své matky princezny Diany a Kate jako tenisová fanynka byla prý v ochozech již několikrát.

Letos poprvé zavítali na slavný turnaj společně a mohli zatleskat Murraymu, který usiluje o to stát se prvním britským vítězem dvouhry od triumfu Freda Perryho v roce 1936.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud