30. června 2011 • 17:37

Byla to lahoda pro oči, chválí Kvitovou Kukal

Autor: jip, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA EXPERTA - U výkonu Petry Kvitové nešetřil chválou. Bývalého daviscupového kapitána Jana Kukala hra české lvice nadchla. "Má na to, aby vyhrála finále," myslí si tenisový expert. Podle jeho názoru by se česká tenistka mohla stát po Martině Navrátilové první levorukou tenistkou, která ovládne Wimbledon.



Bělorusku Azarenkovou pustila do hry jen ve druhém setu, jinak utkání jasně dominovala. "Do finále musí jít s tím, že ho může vyhrát, ne to tam jenom zkusit. Když se jí daří, špička proti ní odpovídající zbraně nemá," hodnotí famózní jízdu Kvitové Kukal. Co ještě o jejím výkonu v semifinále řekl?

Utkání očima tenisového experta Jana Kukala
„Sledovat výhru Petry Kvitové bylo oku lahodící, z její strany to bylo fantastické překvapení. Ona zápas pevně drží, dělá si s jeho tempem co chce a máte pocit, že soupeřka se v utkání jenom s vypětím všech sil drží. Přesně tak to bylo. Azareková na trávě nemůže hrát o moc lépe než dnes a stejně to nemohlo stačit.

Kvitové utekl pouze začátek druhého setu, kdy bojovala sama se sebou. Ale Azarenková stejně neměla čím sama rozhodnout. Zbytek zápasu byl jasně v režii naší hráčky. První sada, to byla taková jízda, že se s Kvitovou vůbec nedalo hrát.

Za klíčový moment, co se týká skóre, považuji skóre 3:1 ve třetím setu, kdy Kvitová čelila za stavu 15:40 dvěma brejkbolům. Ten zvládla bravurně. V tomto jí pomohla i zkušenost ze čtvrtfinále, v němž prohrála druhý set s Pironkovovou a postup uhrála ve třetí sadě. Věděla, jak na to.

Kvitová měla vyrovnané údery z obou stran, zahrála obrovské množství vítězných míčů. Kromě toho má ještě výbornou předvídavost, kdy chodí na míče tam, kam půjdou, a má velmi dobré periferní vidění. Výborně se i bránila, což je vedle kouče Kotyzy i zásluha práce kondičního trenéra.

Do finále musí jít s tím, že ho může vyhrát, ne to tam jenom zkusit. Poslední levačkou, která Wimbledon vyhrála, byla Martina Navrátilová v roce 1990. Navrátilová byla dnes v hledišti a podle mého třeba bekhend, jaký hraje Kvitová, neměla ani ona.

Samozřejmě jsou tam ještě rezervy, například podání. Dnes dala devět es a v takovýchto zápasech by se potřebovala dostat na dvojciferné číslo. Až se to povede, nebude se proti ní dát téměř hrát, protože jak se ukázalo ani špička proti ní odpovídající zbraně nemá.“

Petra Kvitová nemůže uvěřit tomu, že postoupila do finále Wimbledonu
Petra Kvitová nemůže uvěřit tomu, že postoupila do finále Wimbledonu

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud