7. července 2011 • 17:40

Perný den Kvitové: Klaus, Bartoška a pak televize

Autor: bb, bko, ivp, nit, kub
Vstoupit do diskuse
39
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Perný den Petry Kvitové odstartoval v deset hodin dopoledne audiencí u prezidenta Václava Klause, pak se vítězka Wimbledonu přesunula zapůjčeným soukromým tryskáčem do Karlových Varů, kde ji přivítal prezident filmového festivalu Jiří Bartoška, se kterým v soukromí poobědvala. Večer se ještě na hodinu posadila do horkého křesla v diskuzním pořadu České televize.



Klaus dostal od wimbledonské šampionky velkou zarámovanou fotku, na které česká tenistka líbá legendární talíř, i tenisovou raketu.

Petra Kvitová pózuje s Václavem Klausem fotografůmFoto Michal Beránek (Sport)

Kvitová dorazila na Hrad v bílých šatech i se svou wimbledonskou trofejí. "Jsem strašně rád, že se Petra zastavila konečně i v Praze," prohlásil Klaus, sám velký tenisový fanoušek.

"To je ten talíř?" ptal se Klaus se zájmem. "Je krásný. Kolikrát ho ještě budete mít v ruce," zajímal se prezident. "Snad víckrát než jen jednou," usmívala se Kvitová.

"Při finále jsem málem nedýchal," přiznala potom hlava státu. Všichni ho prý lákali, aby na finále do Londýna také vyrazil. "Teď hrozně lituji, že jsem tam nebyl," dodal Václav Klaus.

Za Bartoškou tryskáčem

Po návštěvě Hradu Petra Kvitová odletěla soukromým letadlem zapůjčeným od miliardáře, sponzora a tenisového fanouška Tomáše Chrenka do Karlových Varů.

Cestu letadlem si Kvitová hodně pochvalovala. "Letěli jsme jen dvacet minut, hodně se to tím urychlilo."

VIDEO: Podívejte se, jak Bartoška přivítal Kvitovou polibkem

Vítězka Wimbledonu Petra Kvitová přijela k hotelu Pupp, kde jí přivítal sám prezident festivalu Jiří Bartoška. Ukázala i talíř
Video se připravuje ...

V Karlových Varech ji čekal na proslulém rudém koberci před hotelem Pupp ředitel festivalu Jiří Bartoška, se kterým poobědvala. Podávaly se ravioly.

"Od pana Bartošky jsem dostala květinu, oběd byl výborný a byla sranda," líčila Kvitová. "Povídali jsme si zase spíš o tenise, ale pan Bartoška mi říkal, že se na festival určitě musím někdy podívat. Uvidíme, jestli bude čas, ráda bych."

Kvitová pak zapůjčeným tryskáčem znovu pospíchala na letiště a vrátila se do Prahy, kde jí odpoledne čekala autogramiáda a natáčení televizního pořadu Hyde Park.

"Je to únavné, ale je lepší to vtěsnat do jednoho dne, než to táhnout tři. Nevadí mi si úspěch připomínat, pořád to mám v hlavě," řekla Kvitová.

Ruka nebolí

Na autogramiádě pro svého sponzora pak hodinu a půl podepisovala svoje fotky, ale stále si dokázala udržet úsměv na tváři pro focení se svými dětskými obdivovateli.

"Ruka mě nebolí," podotkla s úsměvem wimbledonská šampionka, kterou už přeci jen začíná dohánět únava. "Začíná mě bolet hlava," přiznala Kvitová s tím, že na natáčení pořadu Hyde Park už se tolik netěší. Hodinový přímý přenos v České televizi ale nakonec zvládla z grácií, s úsměvem odpovídala na desítky příjemných i nepříjemných otázek všech diváků.

Wimbledonská vítězka Petra Kvitová právě přiletěla do Karlových Varů
Wimbledonská vítězka Petra Kvitová právě přiletěla do Karlových Varů

O vítězku nejslavnějšího tenisového turnaje světa je prostě zájem. A ne ledajaký. O rozhovor s ní stojí totiž také americká verze módního časopisu Vogue.

Její slavná šéfredaktorka Anna Wintourová totiž tenis sama hraje, je blízkou přítelkyní Rogera Federera a ve Wimbledonu se byla podívat. Povídání zatím proběhne po telefonu, na další pak má dojít při US Open.

V pátek čeká Kvitovou slavnostní přivítání v domovském Fulneku a pak volný víkend.

Dva dny bez povinností si užila také v úterý a ve středu, kdy se potkala s kamarádkami a dopřála si rodinnou oslavu. V nejbližších dnech ji čeká vyšetření zraněného svalu u fyzioterapeuta Pavla Koláře.

Vstoupit do diskuse
39

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud