Pavel Novotný
14. července 2011 • 11:15

Otec Wozniacké zuří: Jsem pryč. Jste spokojení?!

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle světového žebříčku je Caroline Wozniacká nejlepší tenistkou světa. Řada odborníků však o jejím výsostném postavení pochybuje a doporučuje dánské krasavici, aby vyměnila svého otce a kouče v jedné osobě Piotra Wozniackého za jiného trenéra. To však táta světové jedničky nese velmi nelibě.



Na turnajích WTA vyhrála úctyhodných 17 turnajů, zato na grandslamech se prokousala v pondělí jednadvacetiletá slečna nejdále do semifinále. To se jí povedlo při letošním Australian Open a v minulém roce na US Open. Jinak jedna velká bída.

Z grandslamové mizérie nevybředla rodačka z Odense ani v letošním roce. Kromě zmíněného Australian Open se na Roland Garros poroučela ve třetím kole, ve Wimbledonu to dotáhla jen o jednu soupeřku dál.

V obou případech měly Dánku na svědomí Slovenky. V Paříží nešťastnou Caroline doslova vypráskala Daniela Hantuchová, v Londýně po velké bitvě zase Dominika Cibulková.

Dánka opět grandslamový turnaj nevyhrajeFoto ČTK
A tak se pochopitelně množí hlasy žádající, aby dánská tenistka s polskými předky konečně nahradila na postu hlavního kouče svého otce jiným renomovaným trenérem.

Že volání po změně Caroline možná přeci jen vyslyšela, naznačil již turnaj v Bastadu, kde se otec světové jedničky neobjevil. Ani zde se však Wozniacké nedařilo. Kvůli zranění musela z turnaje ve druhém kole odstoupit.

"Doufám, že dánští experti jsou spokojeni, že otec Caroline již svojí dceru na turnajích nedoprovází. Média se příliš soustředila na mou osobu, a tak věřím, že teď už se budou věnovat také jiným věcem," uvedl pro dánský tisk zjevně podrážděný Piotr Wozniacki.

Rozdíl v přístupu ke své budoucnosti potvrdila na sociální síti i světová jednička. "Vím, že mě kritizuje mnoho lidí a plno z nich mi doporučuje, abych změnila kouče. Dlouho už nad tím přemýšlím a vím, že do budoucnosti budu muset leccos změnit. Nebude to lehké, ale budu muset něco udělat, abych byla úspěšnější," říká Caroline.

"Moc mě mrzí, že jsem na posledních turnajích a hlavně na Roland Garros a Wimbledonu zklamala své fanoušky. Ale slibuji, že udělám maximum, abych byla znovu silná a hrála ještě lepší tenis, než doposud," uvedla současná tenisová královna.

Caroline Wozniacká se rozhodně nestydí
Caroline Wozniacká se rozhodně nestydí



Vstoupit do diskuse
2

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud