1. srpna 2011 • 11:02

Štěpánek startuje na oblíbeném betonu, Rosola čeká antukář

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tento týden startují další dva tenisové turnaje, které spadají pod okruh ATP. Na antukovém turnaji v Kitzbühelu se představí Lukáš Rosol a na betonu ve Washingtonu Radek Štěpánek. Česká jednička, a podle nového vydání žebříčku ATP devátý hráč světa, Tomáš Berdych se nyní na žádném turnaji nepředstaví. Startovat bude až za týden na Masters v Montrealu.



Lukáš Rosol se v prvním kole utká se Španělem Pablo Andujarem a určitě bude chtít odčinit výsledek z minulého týdne, kdy na turnaji ve Švýcarském Gstaadu skončil hned po úvodním zápase.

Mezi hlavní favority tohoto turnaje budou patřit antukoví specialisté Chela (Argentina), F. Lopéz a M. Granollers (oba Španělsko). Posledně jmenovaný tenista má v současnosti dobrou formu, jelikož zvítězil na turnaji ve Gstaadu, kde si poradil s Rusem Južnyjem nebo krajanem Verdascem.

To Radek Štěpánek startuje na jeho oblíbeném betonu v rámci americké „tour“, která bude gradovat koncem srpna čtvrtým grandslamem sezony – US Open. Ve Washingtonu ho čeká v prvním kole nevyzpytatelný Němec Philipp Petzschner, se kterým by si měl ale poradit.

Nejvýše nasazeným hráčem turnaje je Francouz Gael Monfils. Mezi další favority budou patřit Američané Fish nebo Isner.

Současný nejlepší český tenista Tomáš Berdych se připravuje na větší turnaje, které budou v Americe následovat po Washingtonu. V září šestadvacetiletého českého tenistu budou čekat turnaje Masters v Montrealu a Cincinati. Zde se opět bude snažit o dobrý výsledek, aby se dokázal probojovat do osmičky nejlepších tenistů světa.

Z této elity k dnešnímu dni vypadl, jelikož ho předstihl Američan Mardy Fish, který hrál druhé finále v řadě. Po vítězství z Atlanty, tentokrát finále nezvládl a  turnaj v Los Angeles vyhrál nenasazený Lotyš Ernest Gulbis.

Berdych a Štěpánek při čtyřhře
Berdych a Štěpánek při čtyřhře

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud