21. listopadu 2011 • 15:07

Berdych vs. Djokovič: Elitní servis proti nej returnu

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE OD 21:00 - Je to jakoby se potkali dva komiksoví hrdinové. Jeden má laserovou pistoli a druhý štít, jímž je schopný ničící paprsky vykrývat a vracet zpátky. Tak si stojí dva dnešní soupeři na Turnaji mistrů v Londýně Tomáš Berdych s Novakem Djokovičem.

 



Berdmanovou laserovou pistolí je jeho drtivý první servis, jeden z pěti nejlepších na okruhu. Jenže Srbův kouzelný return je podle mnohých vůbec nejlepší v tenisovém byznysu.

Berdych dobře ví, že žádnou převratnou taktiku na Djokoviče nenajde a musí se držet toho, co mu jde nejlépe - tedy své vlastní hry založené na podání. Když mu píše, je těžko k poražení.

Vždyť letos vyhrává 78 procent výměn po prvním servisu, s čímž je čtvrtý nejlepší na světě za Milošem Raoničem, Rogerem Federerem a Jo Wilfriedem Tsongou. „Pokud ze sebe dostanu svůj nejlepší tenis, jsem schopen porazit každého,“ věří Berdych.

Jenže Djokovič, s nímž má negativní bilanci 1:7, představuje ohromnou výzvu. I proto, že možná nejlépe ze všech umí otupit Berdychovu prvotřídní zbraň – podání. Čtyřiadvacetiletý rodák z Bělehradu kraluje letos téměř všem statistikám na returnu.

Mrštností, skvělým postřehem a předvídavostí bere soupeřům 40 procent servírovacích gamů, což je ohromné číslo, v němž na něj letos nikdo nemá. V průměru vyhrává 36 procent výměn po prvním sokově podání a dokonce 58 procent po druhém.

Kdo vyhraje dnešní souboj dvou světových úderů? Začíná se ve 21.00 v londýnské O2 Areně.

Vstoupit do diskuse
5

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud