22. listopadu 2011 • 18:09

Murray odstoupil z Turnaje mistrů, Berdycha čeká Tipsarevič

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britský tenista Andy Murray, jenž měl být ve středu druhým soupeřem Tomáše Berdycha, odstoupil z Turnaje mistrů kvůli zranění třísel. Třetího hráče světa v Londýně nahradí Srb Janko Tipsarevič.



Murray měl problémy celý týden a bolesti se zhoršily během pondělní porážky v prvním utkání skupiny A se Španělem Davidem Ferrerem.

"Jsem velmi zklamný," řekl Murray na dnešní tiskové konferenci, na které oznámil, že v turnaji nebude pokračovat.

"Nikdy nechci odstoupit z turnaje a zvláště ne na tomhle vrcholném, ale je to ale menší zlo než hrát. Je zbytečné si zranění zhoršit," řekl Murray s výhledem na lednové grandslamové Australian Open.

Čtyřiadvacetiletý Murray má za sebou skvělý podzim. Vyhrál turnaje v Šanghaji, Bangkoku a v Tokiu a jeho vítěznou šňůru zastavil až Berdych po třísetovém boji ve čtvrtfinále turnaje série Masters v Paříži před čtrnácti dny.

Se zraněním se Murray potýkal v tréninku před Turnajem mistrů a v utkání s Ferrerem to bylo znát. Udělal 44 nevynucených chyb a duel prohrál.

Devátý hráč světa Tipsarevič byl prvním náhradníkem a teoreticky má šanci postoupit v Londýně do semifinále. K tomu potřebuje porazit ve středu Berdycha a o dva dny později i svého krajana a světovou jedničku Novaka Djokoviče.

Berdych zdolal Tipsareviče poprvé v kariéře na pařížském Masters v hale Bercy a touto výhrou ve třetím kole si definitivně zajistil účast v Londýně.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud