9. prosince 2011 • 16:06

Hvězdy v Česku! Berdych, Kvitová a spol. nastoupí za čtyři miliony

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

TENISOVÁ EXTRALIGA - Sedmý tenista světa Tomáš Berdych, ženská dvojka Petra Kvitová, možná i nejlepší hráčka žebříčku Caroline Wozniacká. Společně s nimi kompletní daviscupový a fedcupový tým. Obvyklá koncentrace hvězd se soustředí do české tenisové extraligy, která se hraje od příštího týdne na čtyřech místech republiky a vyvrcholí finálovým zápasem 20. prosince v Prostějově.



Zajímavých jmen na soupiskách všech účastníků bude tentokrát víc než obvykle. Borce jako Viktor Troicki (22. na žebříčku), Florian Mayer (23.), Jürgen Melzer (33.), Andreas Seppi (38.) nebo Philipp Petzschner (63.) přilákaly jejich týmy na startovné, které si mohou dovolit díky prudkému vzrůstu celkové dotace. Zatímco vloni se hrálo o 800 tisíc korun, letos se budou rozdělovat čtyři miliony korun! Vítěz si odnese jeden a půl milionu. „Zahraniční jména samozřejmě nalákáte na startovné. Ale důležité je taky tréninkové zázemí, které u nás před další sezonou najdou, a právě to, že se tady výborných hráčů a hráček sejde celá řada,“ řekl Petr Chytil ze správní rady prostějovského TK Plus, pořadatele finále.

Právě Prostějov s Berdychem a Kvitovou je obhájcem titulu a největším favoritem. Pro celý klub by to bylo završení výborného roku, kdy získal tituly ve všech mládežnických kategoriích. Už jen trofej z extraligy dospělých mu chybí, aby byla sbírka kompletní.

„Vytváří to ovšem i určitý tlak, takže jsme vytypované posily obvolali, abychom se ujistili, že všichni víme o co jde. Aby nikdo nepřijel pár dní po dlouhém volnu jako vloni, ale byl připraven se o titul poprat,“ uvedl prostějovský kapitán Jaroslav Navrátil.

Podání Tomáše Berdycha během semifinále Turnaje mistrů
Podání Tomáše Berdycha během semifinále Turnaje mistrů

Sám si uvědomuje, že obhajoba bude složitá, vzhledem k tomu, jak posílili i soupeři. Ostatně už vloni byl silný celek v semifinále s ČLTK Praha jeden míč od vyřazení. Ještě těžší bitva se očekává letos. „Nastoupí za ně Melzer a Petzschner, za Neridé bude hrát Kubot, za Přerov Troicki. Nečeká nás snadná práce,“ říká Navrátil.

O tom, zda naváže na loňskou účast Caroline Wozniacká, se právě jedná. Prostějov ji má na soupisce, což ale její přítomnost ještě nezaručuje. Wozniacká řeší svůj zahraniční program. Pokud by se byla schopna dopravit na Moravu tak, aby tam mohla i trénovat, pak si zahraje i extraligu, v opačném případě ji diváci neuvidí. Z tohoto důvodu vypadla z Navrátilovy sestavy Slovka Daniela Hantuchová, tu čeká atraktivní exhibice v Singapuru.

Ve všech čtyřech dějištích budou mít diváci po celou dobu vstup zdarma. Plno se očekává hlavně 20. prosince na finále v Prostějově, kde by mělo být k vidění to nejlepší z extraligy. Maximální kapacita tribun kolem dvou kurtů tam bude 500 míst.

HVĚZDY A ZAJÍMAVÁ JMÉNA V TENISOVÉ EXTRALIZE (finále: 20. prosince v Prostějově)

LTK Liberec: Andreas Haider-Maurer (128.), Benjamin Becker (305.),  Cvetana Pironkovová (46.).

TK Neridé: Lukasz Kubot (57.), Karol Beck (101.), Dušan Lojda (202.), Andrea Hlaváčková (112.).

TK Agrofert Prostějov: Tomáš Berdych (7.) Florian Mayer (23.) Andreas Seppi (38.) Sergej Stachovskij (62.) Jarkko Nieminen (77.) Jan Hájek (141.) Jiří Veselý (602.) Caroline Wozniacká (1.) Petra Kvitová (2.) Lucie Šafářová (25.) Petra Cetkovská (31.).

TK Sparta Praha: Radek Štěpánek (28.), Lukáš Dlouhý (1028.), František Čermák, Klára Zakopalová (41.), Barbora Záhlavová- Strýcová (44.),

TK Precolor Plus Přerov: Viktor Troicki (22.), Lukáš Rosol (70.).

I.ČLTK Praha: Jürgen Melzer (33.) Philipp Petzschner (63.) Jan Hernych (168.) Ivo Minář (184.) Lucie Hradecká (51.) Iveta Benešová (54.) Michaela Krajicková (95.).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud