24. ledna 2012 • 10:24

Co se musí stát, aby se Kvitová stala tenisovou jedničkou

Autor: ČTK, jip
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo bude od pondělí novou tenisovou královnou po Dánce Caroline Wozniacké, jejíž dny na prvním místě žebříčku sečetla ve čtvrtfinále Australian Open Kim Clijstersová? Potěšitelné je, že pořád platí: Petra Kvitová má svůj osud ve vlastních rukou. Vyhraje a není co řešit, na první místo se posune ona. Za určitých okolností jí ale může stačit i výhra v zítřejším čtvrtfinále proti Saře Erraniové z Itálie.



Jedničkou bude buď Kvitová, Běloruska Viktoria Azarenková, nebo Ruska Maria Šarapovová. Jednoduché vodítko je následující: česká hráčka dojde až na vrchol, pokud skončí na turnaji ve stejném kole nebo lépe než její soupeřky.

Azarenková už v semifinále je, Šarapovovou její bitva ještě čeká. Kvitová má do něho nakročeno, protože Erraniová by ve středu neměla být nepřekonatelnou překážkou. A pak?

Šarapovovou si může odklidit z cesty sama, protože by s ní v semifinále hrála. Při prognóze vyjděme z toho, že copatá Češka Šarapovovou porazí. Azarenková hraje proti Kim Clijstersové, přemožitelce odstupující jedničky Wozniacké. Pokud prohraje, bude Kvitová královnou s předstihem několika dní.

Kombinací je ale i dál celá řada.

JEDNIČKOU BUDE...

KVITOVÁ, POKUD

- celý turnaj vyhraje, nebo prohraje ve finále s Clijstersovou.

- skončí v turnaji ve stejném kole jako Azarenková i Šarapovová

ŠARAPOVOVÁ, POKUD

- celý turnaj vyhraje

- ve finále prohraje, když zároveň Azarenková prohraje v semifinále

AZARENKOVÁ, POKUD

- celý turnaj vyhraje

„Lhala bych, kdybych řekla, že o té možnosti nevím. Někde v hlavě to mám, ale snažím se to neřešit. Vím, že jsem vyzrálejší a zkušenější,“ tvrdí Azarenková.

Wozniacká přijde o pozici jedničky, na kterou se poprvé dostala 11. října 2010 a držela ji s výjimkou jednoho týdne, v němž ji nahradila Clijstersová. Často ale čelila kritice, že není nejlepší hráčkou, protože nevyhrála grandslam.

„Jsme teprve v lednu. Na konci roku se podívejte, kdo bude podávat nejlepší výkony, kdo bude stabilně hrát dobře. Můžu získat první místo zpět, takže se tím neznepokojuji,“ řekla Wozniacká.

Pusa pro Adama! Kvitová po vítězném osmifinále s Annou Ivanovičovou poslala vzdušný polibek na tribunu směrem k příteli Adamovi
Pusa pro Adama! Kvitová po vítězném osmifinále s Annou Ivanovičovou poslala vzdušný polibek na tribunu směrem k příteli Adamovi

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud