30. března 2012 • 08:31

Štěpánek si před Davis Cupem zahraje v Miami finále čtyřhry

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Radek Štěpánek si spolu s Indem Leanderem Paesem zahrají finále čtyřhry na turnaji v Miami. V semifinále porazili světové jedničky bratry Boba a Mika Bryanovy dvakrát 6:4. Ve finále narazí na druhý světový pár Maxe Mirného z Běloruska a Daniela Nestora z Kanady.



Štěpánek s Paesem porazili americká dvojčata stejně jako ve finále Australian Open ve dvou setech. "Každá prohra bolí, ať je to kdekoliv," řekl Bob Bryan, otec dvouměsíční dcery Micaely, s kterou se potěšil krátce po vyřazení ze soutěže.

Pro Štěpánka je postup do finále v Miami povzbuzením před čtvrtfinále Davisova poháru proti Srbsku, které se bude hrát příští týden v Praze.

S Paesem spojil český hráč síly pro letošní velké turnaje a zatím mají výbornou bilanci třináct výher a jen dvě porážky.

Paes je v Miami blízko třetímu titulu za sebou. Loni turnaj vyhrál s krajanem Mahešem Bhúpathím a o rok dříve s Čechem Lukášem Dlouhým.

První hráč světa Novak Djokovič se přiblížil obhajobě titulu. Srb ve čtvrtfinále zdolal Španěla Davida Ferrera, který zvláště ve druhém setu statečně odolával, po setech 6:2 a 7:6.

O finále bude hrát s Argentincem Juanem Mónakem, jenž oslavil osmadvacáté narozeniny výhrou nad Mardym Fishem z USA 6:1 a 6:3.

"David je bojovník každým coulem a já se hodně snažil zápas ukončit ve dvou setech, protože má vynikající kondici," řekl Djokovič, který ve druhém setu dvakrát přišel o výhodu brejku, ale zkrácené hře dominoval poměrem 7:1.

Soupeřkou Rusky Marie Šarapovové ve finále dvouhry žen bude Polka Agnieszka Radwaňská. Světová pětka zdolala Francouzku Marion Bartoliovou, jež ve čtvrtfinále ukončila letošní neporazitelnost Bělorusky Viktorie Azarenkové, hladce 6:4 a 6:2.

Večerní zápas byl ve druhé sadě na dvacet minut přerušen kvůli výpadku proudu.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami:

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Ferrer (5-Šp.) 6:2, 7:6 (7:1).

Čtyhra - semifinále:
Štěpánek, Paes (7-ČR/Ind.) - B. Bryan, M. Bryan (1- USA) 6:4, 6:4, Mirnyj, Nestor (2-Běl./Kan.) - Bhupathí, Bopanna (6-Ind.) 6:2, 6:4.

Ženy:

Dvouhra - semifinále:
Radwaňská (5-Pol.) - Bartoliová (7-Fr.) 6:4, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud