6. června 2012 • 11:19

Tenisový elegán vybouchl: Držte hubu, křičel Federer na diváky

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fenomenální švýcarský tenista Roger Federer je znám svým klidným vystupováním na kurtu i mimo něj. I mezi ostatními tenisty z celého světa je považován za jednoho z nejslušnějších hráčů na okruhu. Jenže i mistr tesař se někdy utne a neudrží nervy. Ve vyhroceném druhém setu proti Argentinci Del Potrovi rozčílený Švýcar reagoval na neslušné chování diváků. "Držte hubu," křičela bývalá světová jednička.



A aby ne! Druhý set čtvrtfinále French Open se chýlil do svého závěru. O vítězství ve druhé sadě bojovali Del Potro s Federerem až ve zkrácené hře.

Federer podával za stavu 6:6 a 4:5 v tiebreaku. O důležitém míčku, který nakonec znamenal setbol pro Argentince, rozhodlo následující:

V typické antukové výměně měl přeci jenom trochu navrch Argentinec. Švýcar se několikrát ubránil tvrdým úderům Del Potra. Po jeho liftovaném bekhendu, který skončil přímo na čáře, nevychovaní diváci vykřikli "Aut".

V tu chvíli Del Potro odehrál křižný forhend na Federerovu stranu. Bývalý hráč číslo jedna však již nedokázal dostat svůj úder přes síť. Rozčílený Švýcar ihned vzteky zakřičel "Shut up" (anglicky "Držte hubu").

VIDEO: Federer zakřičel na diváky "Držte hubu!"

Možná i díky této nešťastné události Roger Federer prohrál i druhý set čtvrtfinálového boje s Juanem Martinem Del Potrem na Roland Garros.

Poté se však dokázal zkoncentrovat. Argentinci dokonce zazpíval nepopulární "kanár", v následujících třech setech Federer jasně dominoval a mohl se radovat z postupu do semifinále.

Roger Federer dobíhá a odehrává nízký balónek
Roger Federer dobíhá a odehrává nízký balónek

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud