9. června 2012 • 13:49

Prostějovskou bitvu vyhrál Mayer, Hájek na titul nedosáhl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prostějovský challenger Czech Open vyhrál třetí nasazený německý tenista Florian Mayer, který dnes ve finále zdolal trojnásobného vítěze turnaje Jana Hájka 7:6, 3:6, 7:6. Dramatická bitva trvala dvě hodiny a 25 minut a rozhodl ji až závěrečný tie-break, který vyhrál Mayer 7:3.



Hájek, jenž zvítězil v Prostějově v letech 2006, 2009 a 2010, po páteční jasné výhře nad turnajovou dvojkou Radkem Štěpánkem vstoupil suverénně i do finále. Rychle získal náskok 3:0 a svého soupeře přehrával.

Jenže Mayer se z počátečního útlumu brzy probral. Zpestřil svou hru a vybojoval následující tři hry. Z chvilkové krize se Hájek otřepal a šel do vedení 5:3.

Neproměnil ale setbol a Mayer větší trpělivostí dotáhl první sadu do tie-breaku. V něm Hájek vypadl z tempa a uhrál jediný míč za stavu 0:6.

Ve druhém setu Hájek zlepšil pohyb, přitvrdil podání a udával tempo hry. Mayer uhrál jen tři gamy.

V třetí sadě za stavu 4:4 se oba tenisté trápili a ztratili dvakrát shodně podání. Mayer při vedení 6:5 nevyužil dva mečboly, v tie-breaku si už ale vítězství nenechal ujít.

Němec, kterému patří 35. místo ve světovém žebříčku, vyhrál jubilejní desátý challenger v kariéře. Na okruhu ATP triumfoval jednou loni v Bukurešti.

Dvouhra - finále:

Mayer (3-Něm.) - Hájek (ČR) 7:6 (7:1), 3:6, 7:6 (7:3).


Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud