6. července 2012 • 20:05

A teď Williamsovy! Hradecká s Hlaváčkovou si zahrají finále Wimbledonu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistky Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková si zahrají ve Wimbledonu finále čtyřhry. Pár, který bude Českou republiku reprezentovat na olympijských hrách, porazil italské tenistky Francesku Schiavoneovou a Flavii Pennettaovou 2:6, 6:3 a 6:4. O trofej budou hrát proti slavným americkým sestrám Venus a Sereně Williamsovým.



Hlaváčková s Hradeckou loni vyhrály Roland Garros v Paříži, letos na předchozích dvou grandslamech vypadly v semifinále. Ačkoli v tom dnešním ztratily s Italkami první sadu, postupně převzaly režii zápasu a výsledek otočily.

"Lucka začala skvěle, měly jsme 40:0 při jejím podání, a pak se to zvrtlo. Naší špatnou hrou. Je ale úžasné, že jsme se po tak špatném setu daly dohromady a otočily tak těsný zápas. To ještě více ukazuje naše kvality, o to více si vítězství ceníme," řekla Hlaváčková Radiožurnálu.

Na londýnské trávě se jim přitom dosud příliš nedařilo. Hradecká, jež ve Wimbledonu ještě nevyhrála ani jeden zápas ve dvouhře, tam byla v deblu nejdál v třetím kole, společným maximem bylo pouze kolo druhé.

"Už jsem dostala několik zpráv ve stylu: Už jsi změnila názor na trávu? Říkám jim, že by to ještě chtělo jeden zápas a pak ji začnu mít ráda," řekla Hradecká.

Jejich posledními soupeřkami budou sestry Williamsovy, čtyřnásobné vítězky wimbledonské čtyřhry. Mladší Serenu navíc v sobotu čekají finále hned dvě, v singlu nastoupí proti Polce Agnieszce Radwaňské.

"Může to být rychlé, možná ne. Už jsme s nimi hrály, je to o tom, jak k tomu ony přistoupí," řekla k finálovým vyhlídkám Hradecká. "První duel jsme s nimi hrály ve třech setech, podcenily nás, protože nás neznaly. Pak nás dvakrát přejely, i když jsme hrály dobrý tenis. Ale to je dva roky zpátky, minimálně rok," vzpomínala na vzájemné duely s Williamsovými Hlaváčková.

Připomněla však kvality amerických sester na trávě, kde výborně podávají i returnují. "Zápas bude o prvních dvou úderech," poznamenala Hlaváčková.

Ženy:

Čtyřhra - semifinále:

Hlaváčková, Hradecká (6-ČR) - Pennettaová, Schiavoneová (It.) 2:6, 6:3, 6:4, S. Williamsová, V. Williamsová (USA) - Huberová, Raymondová (1-USA) 2:6, 6:1, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud