4. ledna 2013 • 10:25

Tenistky Zakopalová a Peschkeová jsou ve finále svých turnajů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Klára Zakopalová se po více než dvou letech dostala na okruhu WTA do finále. O titul si zahraje v čínském Šen-čenu, kde dnes v semifinále porazila Rumunku Monicu Niculescuovou 6:1 a 6:3.



Soupeřkou třicetileté Zakopalové bude v sobotu vítězka druhého semifinále a nejvýše nasazená Li Na. Naposledy hrála pražská rodačka Zakopalová finále turnaje WTA Tour v Soulu v září 2010.

Předtím ve stejném roce neuspěla v srpnu v Kodani. V Šen-čenu se Zakopalová pokusí vybojovat první titul po skoro osmi letech. Své jediné dva vavříny ve dvouhře získala v roce 2005 v Hertogenboschi a v Portoroži. Její finálová bilance je značně nepříznivá, čítá dvě výhry a devět porážek.

Semifinále proti Niculescuové měla Zakopalová zcela pod kontrolou. Svěřenkyně kouče Petra Kralerta hrála rychle a přesně a na kurtu dominovala. Až za stavu 6:1 a 4:2 si česká tenistka zápas zkomplikovala prohraným servisem, ale neznervózněla.

Získala další dvě hry a po hodině a šesti minutách se radovala z vítězství. Finálová účast v Šen-čenu pro Zakopalovou znamená jistotu, že v pondělním žebříčku překoná své dosavadní maximum, kterým je 27. pozice z března 2006. Měla by se posunout přibližně k třiadvacátému místu.

Tenisový turnaj žen v Šen-čenu v Číně (tvrdý povrch, dotace 500.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Zakopalová (5-ČR) - Niculescuová (Rum.) 6:1, 6:3,
Li Na (1-Čína) - Šuaj Pcheng (6-Čína) 6:4, 6:0.

Peschkeová si zahraje o deblový titul v Brisbane

Tenistka Květa Peschkeová má velkou šanci zahájit sezonu titulem. Na turnaji v Brisbane postoupila s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou do finále a v sobotu bude předloňská fedcupová vítězka bojovat již o 24. trofej na okruhu WTA.

Wimbledonská šampionka z roku 2011 Peschkeová s Grönefeldovou vyřadily loňské vítězky dvou grandslamů a jedničky světového žebříčku Italky Saru Erraniovou a Robertu Vinciovou 6:4, 6:1. Jejich posledními soupeřkami bude americko-indický pár Bethanie Matteková-Sandsová, Sania Mirzaová.

Výhru dnes na společném turnaji s muži slavil i favorizovaný Brit Andy Murray. Po čtvrteční protrápeném zápase s domácím Johnem Millmanem zdolal už před zraky trenéra Ivana Lendla uzbeckého tenistu Denise Istomina 6:4, 7:6 a je v semifinále.

Právě v Brisbane loni Murray absolvoval s legendárním Lendlem první společný turnaj a hned slavili titul. Během loňska pak pětadvacetiletý Skot vyhrál ještě olympijský turnaj a US Open.

Svůj souboj se Serenou Williamsovou vzdala běloruska Azarenková kvůli infekci v palci.

Tenisový turnaj v Brisbane (tvrdý povrch):

Muži, dvouhra - čtvrtfinále:

Murray (1-Brit.) - Istomin (Uzb.) 6:4, 7:6 (7:3),
Baghdatis (Kypr) - Simon (3-Fr.) 6:3, 6:4,
Nišikori (5-Jap.) - Dolgopolov (4-Ukr.) 6:4, 7:6 (7:3),
Dimitrov (Bul.) - Melzer (7-Rak.) 6:3, 6:2.

Ženy, dvouhra - semifinále:

S. Williamsová (3-USA) - Azarenková (1-Běl.) bez boje.

Ženy, čtyřhra - semifinále:

Grönefeldová, Peschkeová (4-Něm./ČR) - Erraniová, Vinciová (1-It.) 6:4, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud