3. ledna 2013 • 13:19

Tenistka Zakopalová postoupila v Šen-čenu do semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Klára Zakopalová porazila v čínském Šen-čenu turnajovou dvojku Marion Bartoliovou z Francie 6:3, 6:2 a postoupila do semifinále. Díky tomu si nejspíše v pondělním vydání vylepší devět let staré žebříčkové maximum, kterým je dosud 27. pozice z roku 2006.



Soupeřkou třicetileté Zakopalové v duelu o finále bude Rumunka Monica Nicolescuová, s kterou se dosud na okruhu WTA neutkala. Druhou semifinálovou dvojici tvoří nejvýše nasazená Li Na a další čínská tenistka Šuaj Pcheng.

Zakopalová měla v utkání s Bartoliovou pomalý začátek a prohrávala 1:3. Následně ale díky agresivní hře získala šest her v řadě, otočila vývoj první sady a přes další ztrátu podání dominovala i druhému setu. Vyhrála za hodinu a jedenáct minut.

"Výsledek vypadá dost jednoduše, ale musela jsem bojovat o každý míč. Je skvělé začít rok minimálně účastí v semifinále," řekla Zakopalová na kurtu.
Pražská rodačka Zakopalová je aktuálně v žebříčku na 28. místě a za semifinále má jistých 130 bodů.

Minulou sezonu začala v lednu třemi porážkami, a proto by se měla nyní v žebříčku WTA posunout přibližně o čtyři místa. Po loňské úspěšné sezoně myslí letos i na elitní dvacítku. "Není nereálná," řekla Zakopalová.

Tenisový turnaj žen Šen-čenu v Číně (tvrdý povrch, dotace 500.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Zakopalová (5-ČR) - Bartoliová (2-Fr.) 6:3, 6:2,
Li Na (1-Čína) - Jovanovská (8-Srb.) 6:3, 6:3,
Šuaj Pcheng (6-Čína) - Becková (Něm.) 2:6, 7:5, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud