5. ledna 2013 • 09:21

Zakopalová v Číně na titul nedosáhla, prohrála s Na Li

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Klára Zakopalová titul v čínském Šen-čenu nezískala. Třicetiletá Češka prohrála v dnešním finále premiérového turnaje okruhu WTA po boji s domácí hvězdou a sedmou hráčkou světa Na Li 3:6, 6:1 a 5:7.



Zakopalová usilovala o první titul po skoro osmi letech. Naposledy uspěla v Portoroži v září 2005, ve stejném roce vyhrála i v Hertogenboschi. Její finálová bilance nyní činí dvě výhry a devět porážek, díky postupu do boje o titul se ale Zakopalová v pondělním žebříčku posune k 23. místu světa a vylepší si osobní maximum, kterým byla 27. pozice z března 2006.

"Gratuluji Na Li k vítězství, hrála výborně," řekla Zakopalová v rozhovoru na kurtu. "Prohra mě mrzí, byla jsem blízko. Přesto, finále je na úvod roku skvělé."

V souboji třicátnic, Zakopalová je o dva dny starší než Na Li, držela Češka s favoritkou ve výměnách krok. Obě tenistky hrály agresivně a hluboko do kurtu, ale Číňanka v prvním setu lépe podávala a měla více trpělivosti.

Zakopalová dokázala na úvod smazat ztrátu z 0:2 na 2:2 a v páté hře nevyužila dva brejkboly. Pak ale znovu přišla o podání a set ztratila za 45 minut.

Ve druhé sadě Zakopalová tlačila, rozdělovala údery do stran a rychle vedla 4:0. Číňanka pod tlakem dvakrát prohrála podání i kvůli dvojchybě. Jednou si sice Češka ztratila servis, ale druhý set dovedla suverénně do vítězného konce.

Rozhodující sada přinesla drama. Zakopalová začala brejkem, ale následně prohrávala už 2:5. Dokázala ještě ziskem tří her srovnat a vykřesat naději, jenomže další dva gamy ztratila. Zápas prohrála po dvou hodinách a čtyřech minutách.

Tenisový turnaj žen v Šen-čenu v Číně (tvrdý povrch, dotace 500 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Na Li (1-Čína) - Zakopalová (5-ČR) 6:3, 1:6, 7:5.

Čtyřhra - finále:
Čchan Jung-čan, Čchan Chao-čin (1-Tchaj-wan) - Burjačoková, Solovjevová (Ukr./Rus.) 6:0, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud