29. března 2013 • 07:35

K dalšímu obratu nedošlo. Berdych vypadl ve čtvrtfinále s Gasquetem

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dřel, bojoval, ale tentokrát chladnokrevný obrat nezvládl. Pouť turnajem Masters v Miami skončila pro Tomáše Berdycha ve čtvrtfinále. Čtvrtý nasazený tenista vypadl s Francouzem Richardem Gasquetem, podlehl mu po setech 3:6, 3:6.



Česká jednička v Miami zvládla dva třísetové boje (Gimeno-Traver, Falla), oba Berdych dokázal otočit z nepříznivého stavu. Do čtvrtfinále si poté "umetl" cestičku bezproblémovým skalpem domácího Querreyho.

Jenže proti Gasquetovi neměl svůj den. Francouzský elegán vyhlášený vybroušenou technikou, dobrým pohybem a jistými údery od prvních míčků udával ráz celému zápasu.

Richard Gasquet si v Miami připsal cenný skalp, dokázal zdolat čtvrtého nasazeného Tomáše Berdycha Richard Gasquet si v Miami připsal cenný skalp, dokázal zdolat čtvrtého nasazeného Tomáše BerdychaFoto Reuters

Berdycha za celý zápas pustil jen do dvou brejkbolů, oba dokázal odvrátit. Naopak své příležitosti dokázal využít.

Poprvé sebral českému favoritovi servis v sedmé hře prvního setu, celou sadu pak dotáhl do výhry 6:3.

Ve druhém dějství Berdycha brejknul hned na první pokus, rychle se dostal do vedení 3:0 a českého bombarďáka už do utkání neustil.

Druhý set vyhrál Gasquet stejným poměrem 6:3 a zaslouženě se raduje z postupu do semifinále.

Desátý hráč světa tam narazí na Brita Andy Murrayho, druhou dvojici tvoří Tommy Haas a David Ferrer.

Berdych se s Gasquetem potkal už na předchozím podniku v Indian Wells. Tam byl úspěšnější český tenista, z osmifinále postoupil po dvou setech 6:2, 7:5.

Sedmadvacetiletý tenista si po dvou účastech ve finále (Marseille, Dubaj) a semifinále v Indian Wells připisuje další účast v závěrečných kolech silně obsazeného turnaje. Berdycha nyní čeká přesun do Česka a poté daviscupové klání v Kazachstánu.

Do finále se dostala i favoritka Williamsová

V očekávaném ženském finále doplnila Rusku Marii Šarapovovou americká favoritka Serena Williamsová. První nasazená si poradila 6:0 a 6:3 s obhájkyní titulu Agnieszkou Radwaňskou hladce za 65 minut.

Světová jednička Williamsová se proti druhé hráčce žebříčku Šarapovové bude snažit udržet vítěznou sérii. Vzájemný duel naposledy prohrála v roce 2004 a od té doby si připsala deset výher. Šarapovová byla v Miami už čtyřikrát ve finále, vždy proti jiné hráčce, ale ani jednou neuspěla a Williamsová je ze všech nejtěžší.

"Moc ráda bych tady vyhrála. Tohle město miluju, tady jsem přistála při své první cestě z Ruska do Ameriky jako malá holka," řekla Šarapovová. Turnaj patří mezi oblíbené i pro Williamsovou, která bydlí v Palm Beach Gardens. "Mám tady mnoho kamarádů, rodinu a nechci je ve finále zklamat," řekla Williamsová po své šedesáté výhře na turnaji v kariéře, čímž překonala rekord Němky Steffi Grafové.

Tenisový turnaj Masters v Miami:

Semifinále, muži:

Berdych (4, ČR) - Gasquet 3:6, 3:6

Semifinále, ženy:

S. Williamsová (1-USA) - A. Radwaňská (4-Pol.) 6:0, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud