24. dubna 2013 • 18:00

Kvitová ve Stuttgartu postupuje, Šafářovou čeká Šarapovová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistky Petra Kvitová i Lucie Šafářová zvládly na úvod antukového turnaje ve Stuttgartu své duely s domácími hráčkami. Pátá nasazená česká jednička sice zdolala Anniku Beckovou až za dvě a půl hodiny 7:5, 6:7 a 6:3, Šafářová ale přešla přes Monu Barthelovou hladce za 54 minut po setech 6:4 a 6:1.



Kvitová se dnes nemohla spolehnout na své podání a v úvodním setu dotahovala ztrátu 1:4. Servis ji nepodržel ani v závěru druhé sady a ve zkrácené hře pak neuhrála jediný bod. Brejkům musela čelit i v rozhodujícím setu, tentokrát ale byla úspěšnější a při svém prvním mečbolu nezaváhala.

Úvodní set duelu s Barthelovou pro sebe šestadvacetiletá Šafářová rozhodla díky jedinému brejku, ve druhé sadě se už o čtyři roky mladší soupeřka na podání trápila. Ani jednou svůj servis neudržela a Šafářová nevyhrála kanárem jen kvůli tomu, že i ona jednou o své podání přišla.

Šafářová si tak částečně si spravila náladu po pondělní porážce s Robertou Vinciovou v semifinále Fed Cupu v Palermu.

O účast ve čtvrtfinále se potřetí v kariéře utká s první nasazenou Marií Šarapovovou z Ruska. První vzájemný duel v roce 2010 na antuce v Madridu vyhrála, podruhé vloni v Tokiu na tvrdém povrchu na Rusku nestačila.

Kvitová bude hrát s vítězkou duelu mezi Němkou Julií Görgesovou a Kirsten Flipkensovou z Belgie.

Dvouhra - 1. kolo:

Kvitová (5-ČR) - Becková (Něm.) 7:5, 6:7 (0:7), 6:3,
Švedovová (Kaz.) - Vinciová (It.) 6:4, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud