Pavel Novotný
11. června 2013 • 09:00

Federer prohrál i na trávě, hrozí mu nejhorší umístění za posledních 10 let!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Navenek zůstává klidný, v duši už možná takovou pohodu nemá. Roger Federer rozhodně neprožívá sezonu svých snů. Na svém kontě nemá ještě žádný turnajový triumf a nezačal dobře ani na svém nejoblíbenějším povrchu - trávě.



"Halle je jeden z mých nejoblíbenějších turnajů. Ano, přispěly k tomu  samozřejmě mé úspěchy tady," říkal před svým úvodním zápasem Federer. Do něj nastoupil netradičně do čtyřhry, kde se představil po boku  domácího Tommyho Haase, který ho v posledním ročníku porazil ve  finále.

"Získal jsem tady pět titulů, bylo by super, kdyby se mi povedlo před  Wimbledonem přidat další," říká tenisová legenda. K vysněnému triumfu se však bude muset prodrat už jen v singlu, neboť jeho cesta ve čtyřhře skončila již v prvním kole.

S Haasem nestačili na dvojnásobné grandslamové vítěze Jürgena Melzera a domácího Philippa Petzschnera. Ostře sledovaný pár prohrál se zkušenými soupeři 6:7, 4:6.

"Mám moc rád část sezony, která se hraje na travnatých površích.  Zvlášť, když od mého prvního triumfu ve Wimbledonu uplynulo právě letos deset let," neztrácí optimismus tenisový král.

Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz však svou obvyklou formu zatím marně hledá. Od začátku roku si zahrál "jen" semifinále na Australian Open, v Dubaji, ve čtvrtfinále skončil na Roland Garros a Indian Wells.

O titul si neúspěšně zahrál pouze zahrál v Římě, kde ho z kurtu vypráskal po výsledku 1:6, 3:6 Nadal. Na možná nejlepšího  tenistu historie nic moc.

A co víc. Pokud se Roger Federer nedostane v Halle alespoň do finále  či nevyhraje Wimbledon, vypadne z elitní čtveřice, což se mu naposledy stalo před deseti lety.

Svého prvního soupeře v singlu v Halle potká wimbledonský král díky volnému losu až ve druhém kole, bude jím vítěz zápasu mezi domácím Marcelem Stebem a Jimmy Wangem z Taiwanu.

VIDEO | Federer s Haasem v Halle ve čtyřhře skončili

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud