4. července 2007 • 00:00

Vaidišová: Chtěla jsem se předvést!

Autor:
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyřadila vládnoucí šampionku. Ale může teď zasednout její místo? Může Nicole Vaidišová, dvojnásobná semifinalistka grandslamů, udělat další postupný krok v kariéře a vyhrát Wimbledon? O tom česká tenistka nechce ani spekulovat.



Vyřadila vládnoucí šampionku. Ale může teď zasednout její místo? Může Nicole Vaidišová, dvojnásobná semifinalistka grandslamů, udělat další postupný krok v kariéře a vyhrát Wimbledon? O tom česká tenistka nechce ani spekulovat. "Můžu skočit z mostu, může mě zajet auto. Tady je hodně těch "můžu". Je to sport," odpovídá s úsměvem.


Udělejme si malý sumář: rok 2005 - 3. kolo Wimbledonu, loni 4. kolo, letos už je jisté čtvrtfinále. Stále se lepšíte. Kam až to může nyní dojít? "Odehrála jsem skvělý zápas, mám ze své hry dobrý pocit, lepším se každým utkáním. A tak to taky chci brát. Zápas od zápasu." Tak jinak. Váš otec tvrdí, že můžete Wimbledon vyhrát. Souhlasíte? "(smích) Takové otázky fakt neřeším." Takže můžete... "Můžu skočit z mostu, může mě zajet auto. Tady je hodně těch "můžu". Je to sport." Čím jste předčila Mauresmovou? "Tráva je její povrch, můj ne. Snažila jsem se bojovat o každý bod a nakonec to fungovalo. Ve druhém setu jsem povolila, nebyla jsem koncentrovaná. V tom třetím už jsem strašně moc chtěla vyhrát." Zápas jste ale dostala hodně na svou stranu už po vyhraném tie-breaku prvního setu. Jak se vyhrává zkrácená hra ze stavu 3:6? "V ten moment se člověk opravdu už jen snaží hrát a doufá, že to půjde." Uvědomila jste si v tu chvíli, že na Mauresmovou máte na trávě? "To už jsem věděla před zápasem, i když mi bylo jasné, že porazit ji na trávě bude těžší. Ale už mám pár takových velkých utkání za sebou. Z toho můžu těžit, protože nastoupit proti takové o mnoho let starší hráčce s obrovskými zkušenostmi, je hodně těžké. Ale už v tom jsem lepší než před rokem nebo před dvěma." V půlce třetího setu jste měla komplikace a švihla s raketou. Zlomila se? "Ta je úplně našrot! Ta to dostala fakt naplno. Snad jich mám ještě dost..." Také z toho bylo vidět, jak jste zápas emotivně prožívala. Chtěla jste se předvést na centrkurtu? "Chtěla jsem hlavně vyhrát. Mám tady rodinu, známé, dohromady asi sedm lidí. Tak před nimi jsem se chtěla ukázat." Poprvé v životě jste nastoupila na wimbledonském centrkurtu. Dýchla na vás historie? "Samozřejmě jsem se těšila, užila jsem si to. Cesta na kurt je samozřejmě pompézní, dýchá na vás tradice. Ale když už to jdete kvůli dešti popáté, furt po schodech nahoru a dolů, navíc je to do šatny dost daleko, už je to docela únavný." (smích) Duel přerušily tři dešťové přestávky. Trpěla jste? "Bylo to zvláštní, přitom ani moc nepršelo. Ale člověk to tak musí hrát." Bavily jste se pak v šatně s Mauresmovou? "My spolu vycházíme dobře, ale během zápasu jsme nekomunikovaly, každá jsme si šla za svými lidmi." Ve čtvrtfinále nastoupíte proti Srbce Ivanovičové. Jaký zápas čekáte? "Párkrát jsem s ní hrála, ale nikdy ne na trávě. Bude to trochu jiné. Má výborný servis, forhend. Ale pohyb je trošku slabinou."
Poslední Češi ve čtvrtfinále Wimbledonu 2007 Vaidišová ? 2006 Štěpánek čtvrtfinále 1999 Novotná čtvrtfinále 1998 Novotná vítězka, Korda čtvrtfinále 1997 Novotná finále, Chládková čtvrtfinále Pozn.: za jménem je uvedeno, kam až tenista v daném roce postoupil
NICOLE VAIDIŠOVÁ versus Ana Ivanovičová (Srbsko) věk 18 let -19 let výška a váha: 183 cm, 63 kg - 186 cm, 72 kg na žebříčku 10. - 6. turnajové tituly 6 - 3 bilance na okruhu 149:47 - 159:53 největší úspěchy semifinále Australian Open 2007, semifinále French Open 2006 - finále French Open 2007 prize money 1 771 696 USD - 2 255 158 USD Vzájemná bilance: 1:1 2005 Miami beton Ivanovičová 6:2, 7:6 (4) 2007 Sydney beton Vaidišová 6:4, 6:2

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud