29. října 2013 • 04:45

Hrdinky v Holínkách končí. Hlaváčková řekla Hradecké dost

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Moment, kdy si české tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká přišly pro stříbrné medaile z londýnské olympiády v holínkách, obletěl celý svět. Teď úspěšný deblový pár, který spolu vedle olympijské medaile získal 11 turnajových titulů včetně dvou grandslamových, oznámil, že končí.



Málokdy čeští sportovci zaujali na olympijských hrách tolik, jako vloni v Londýně. Vedle skvělých výkonů za to mohly i holínky, ve kterých přišli na slavnostní zahájení Her.

Korunu sympatickému fórku na anglické počasí ale nasadilo až sympatické duo H+H, které v netradiční obuvi dorazilo i na medailový ceremoniál po prohraném finále se sestrami Williamsovými.

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou spolu vyhrály 11 turnajů
Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou spolu vyhrály 11 turnajů

Další olympijský cenný kov už ale Hlaváčková s Hradeckou dohromady (pravděpodobně) nezískají. O rok mladší Hlaváčková totiž oznámila své osmadvacetileté parťačce, že chce zkusit štěstí ve čtyřhře s kamarádkou Lucií Šafářovou.

Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou pózují v šatech, které na sebe oblékly po triumfu ve Fed Cupu...Foto Česká sportovní / Pavel Lebeda

"Chtěla bych Lucce moc poděkovat za těch pět společných let a spoustu turnajů, které jsme spolu odehrály. Byla to úžasná část mojí kariéry. A samozřejmě jí přeju hodně štěstí do dalších let," řekla serveru tennis-arena.cz, který o jejich rozchodu informoval jako první.

Podle Hlaváčkové se na rozchodu domluvily po posledním vrcholu své kariéry, když v září triumfovaly na grandslamovém US Open.

V roce 2011 spolu ovládly i French Open, v olympijském roce ještě dokráčely do finále Wimbledonu, kde je stejně jako při olympiádě porazily sestry Williamsovy.

Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková v Českém domě po zisku stříbrných medailí
Video se připravuje ...

Já a dva tituly? Tomu nemůžu uvěřit, nechápe šťastná Hlaváčková
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud