27. února 2014 • 18:31

Skvělý Berdych! Zametl s Tsongou, v Dubaji postoupil do semifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tenista Tomáš Berdych protáhl svou vítěznou sérii na deset zápasů a na turnaji v Dubaji postoupil do semifinále. Finalista loňského ročníku vyřadil ve čtvrtfinále Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu za hodinu a půl po setech 6:4, 6:3 a jeho dalším soupeřem bude Němec Philipp Kohlschreiber.



Ze hry venku je druhý český zástupce mezi osmičkou nejlepších Lukáš Rosol. Ve čtvrtfinále nestačil na Rogera Federera a bývalé světové jedničce podlehl za 59 minut dvakrát 2:6.

Do prvního vzájemného zápasu se Švýcarem přitom Rosol vstoupil nadějně a ujal se vedení 2:0. Pak ale převzal kontrolu nad utkáním favorit a po Radku Štěpánkovi vyřadil v Dubaji dalšího Čecha.

Třetí nasazený Berdych, jenž čtyři ze šesti předchozích zápasů s Tsongou vyhrál, získal úvodní sadu po 36 minutách čistou hrou při soupeřově podání v 10. gamu. Ve druhé sadě si oba hráči vypracovali pět brejkbolů, zatímco ale osmadvacetiletý Berdych všechny odvrátil, stejně starý Francouz za stavu 3:4 kapituloval a šestý hráč světového žebříčku už zápas suverénně dopodával.

Berdych, jenž od semifinálového vyřazení na Australian Open neprohrál jediný zápas a získal titul v Rotterdamu, bude hrát s Kohlschreiberem podeváté v kariéře. Sedm vzájemných zápasů zatím vyhrál.

V semifinále je i nejvýše nasazený Srb Novak Djokovič, který postoupil bez boje poté, co jeho čtvrtfinálový soupeř Rus Michail Južnyj onemocněl. Djokovič na štědře dotovaném turnaji obhajuje vítězství a usiluje o pátý titul z Dubaje. O účast ve finále bude hrát s předloňským šampionem Federerem.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2,359.935 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Južnyj (6-Rus.) bez boje,
Kohlschreiber (7-Něm.) - Džazírí (Tun.) 6:2, 6:3,
Berdych (3-ČR) - Tsonga (5-Fr.) 6:4, 6:3,
Federer (4-Švýc.) - Rosol (ČR) 6:2, 6:2.

Semifinálové dvojice: Djokovič - Federer, Berdych - Kohlschreiber.

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud