26. února 2014 • 14:40

Štěpánek dřel, s Federerem padl. Dál jdou v Dubaji Rosol i Berdych

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobnou účast bude mít český tenis ve čtvrtfinále turnaje v Dubaji. Druhým kolem bez problémů prošel třetí nasazený Tomáš Berdych, který porazil Ukrajince Sergeje Stachovského 6:2, 6:1, i Lukáš Rosol, jenž vyřadil turnajovou osmičku Dmitrije Tursunova z Ruska 6:4, 7:6. Třetí český zástupce Radek Štěpánek trápil Rogera Federera, s bývalou světovou jendičkou ale nakonec prohrál ve třech setech.



Berdych, jenž v Dubaji obhajuje loňskou finálovou účast, nedal Stachovskému šanci a i ve třetím vzájemném zápase zvítězil. Ačkoliv v prvním setu ztratil za stavu 3:1 jednou podání, na kurtu se zdržel jen necelou hodinu.

Od vyřazení v semifinále Australian Open vyhrál šestý hráč světového žebříčku už devět zápasů za sebou v Davisově poháru a na turnaji v Rotterdamu, kde před deseti dny vybojoval titul.

Tomas Berdych si podává ruku se Sergeje Stakhovským, kterého na turnaji v Dubaji porazil hladce ve dvou setech Tomas Berdych si podává ruku se Sergeje Stakhovským, kterého na turnaji v Dubaji porazil hladce ve dvou setechFoto EPA

O postup do semifinále se utká s pátým nasazeným Jo-Wilfriedem Tsongou, jenž přešel přes Rusa Nikolaje Davyděnka bez boje. V šesti dosavadních vzájemných zápasech Berdych čtyřikrát vyhrál.

Rosol postoupil v Dubaji do čtvrtfinále poprvé v sezoně a jeho dalším soupeřem bude vítěz duelu Radka Štěpánka a bývalé světové jedničky Rogera Federera ze Švýcarska.

Osmadvacetiletý Rosol se na štědře dotovaném podniku chytil a po předchozí sérii pěti porážek oslavil už druhé vítězství za sebou a celkově třetí v sezoně. Tursunovovi oplatil prohru z lednového turnaje v Sydney, kde začala jeho černá série.

Ve druhém kole se rozloučil s turnajem třetí český zástupce Radek Štěpánek , který prohrál se Švýcarem Rogerem Federerem.

Čtvrtý nasazený Švýcar zahájil zápas ztrátou podání, ale brejk si vzal rychle zpět a sadu dovedl do vítězného konce.

Scénář se opakoval i na začátku druhého setu, jenže tentokrát český daviscupový šampion světovou osmičku donutil k tie-breaku, který vyhrál 7:4.

V rozhodující sadě šel pětatřicetiletý Štěpánek do vedení 2:0, o tři roky mladší soupeř ale kontroval ziskem pět gamů za sebou. Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz promarnil dva mečboly na 6:2 a nakonec hru ztratil, Štěpánkovi ale brejk vzápětí oplatil a čtvrtý mečbol využil.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2,359.935 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Rosol (ČR) - Tursunov (8-Rus.) 6:4, 7:6 (7:4),
Tsonga (5-Fr.) - Davyděnko (Rus.) bez boje,
Kohlschreiber (7-Něm.) - Seppi (It.) 6:3, 6:3,
Džazírí (Tun.) - Devvarman (Indie) 6:3, 7:5,
Berdych (3-ČR) - Stachovskij (Ukr.) 6:2, 6:1
Federer (4-Švýc.) - Štěpánek (ČR) 6:2, 6:7 (4:7), 6:3,
Južnyj (6-Rus.) - Ward (Brit.) 6:1, 7:6 (7:3).

Radek Štěpánek v Dubaji zle prohnal bývalou světovou jedničku Rogera Federera ze Švýcarska
Radek Štěpánek v Dubaji zle prohnal bývalou světovou jedničku Rogera Federera ze Švýcarska

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud