1. května 2014 • 18:26

Dobrý start. Berdych v Oeirasu hladce přehrál Inda Devvarmana

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tenista Tomáš Berdych bez problémů zvládl svůj úvodní duel na antukovém turnaji v Oeirasu. Nejvýše nasazený hráč porazil v druhém kole Inda Somdeva Devvarmana 6:3, 6:2 a postoupil do čtvrtfinále.



Berdych se rozhodl hrát na Portugal Open minulý týden, poté co přijal divokou kartu od pořadatelů, kterým se kvůli únavě omluvil obhájce titulu Stanislas Wawrinka ze Švýcarska. Díky pozici šestého hráče světa se Berdych dostal do role turnajové jedničky a v prvním kole měl volno.

V dnešním utkání se 102. hráčem světa Devvarmanem osmadvacetiletý český tenista nezaváhal. Odvrátil všechny tři brejkboly stejně starého soupeře a sám mu vzal podání celkem třikrát. Porazil ho i v druhém vzájemném duelu, tentokrát za hodinu a čtvrt.

Ve čtvrtfinále Berdych narazí na vítěze utkání mezi Kazachem Andrejem Golubjovem a Argentincem Leonardem Mayerem.

Tenisový turnaj mužů a žen v portugalském Oeiras (antuka):

Dvouhra - 2. kolo:

Berdych (1-ČR) - Devvarman (Indie) 6:3, 6:2, Raonic (2-Kan.) - Cuevas (Urug.) 6:3, 6:2, Elias (Portug.) - García-López (4-Šp.) 6:4, 3:6, 6:2, Hanescu (Rum.) - Carreňo (Šp.) 6:3, 4:6, 6:3.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Suárezová (1-Šp.) - Hercogová (Slovin.) 6:1, 6:3, Kuzněcovová (7-Rus.) - Bouchardová (2-Kan.) 6:4, 6:1, Vesninová (8-Rus.) - Vinciová (4-It.) 7:6 (7:5), 4:6, 7:5, Beguová (Rum.) - Bacsinszká (Švýc.) 6:3, 7:6 (8:6).

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud