Pavel Novotný
2. května 2014 • 10:15

Tenis půjde na druhou kolej, dítě je důležitější, má jasno Djokovič

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na nic si nehraje. Novak Djokovič má o svých prioritách jasno. A narovinu říká, že tenis o první místo v pomyslném žebříčku největších priorit světové dvojky přišel. Do středu zájmu srbského tenisty se totiž dostane první potomek, kterého se svojí přítelkyní Jelenou Rističovou čeká. 



"Narození miminka je něco neskutečného, je to fantastický, neuvěřitelný  pocit," uvedl pro Gazetta dello Sport šestinásobný grandslamový šampion.

Šestadvacetiletý tenista nezakrývá, že tenis u něho přestane být záležitostí číslo jedna. "Ano, tenis už u mě nebude na prvním místě, ale stále zůstává moji velikou láskou a vášní, je to práce, kterou umím nejlépe a budu se maximálně snažit o to, aby to tak zůstalo,"snaží se uklidnit fanoušky Djoker.

Nastane nová kapitola mého života a já už se nemůžu dočkat, až to přijde. Vyrůstal jsem v rodině, která měla velké finanční problémy a možná právě  díky tomu jsem měl velké ambice něco dokázat, hnalo mě to dopředu," ale  teď se to změní, tenis půjde na druhou kolej," pokračuje rodák z Bělehradu.

Svého potomka však rozhodně do tenisu hnát nebude. "Hlavní a klíčová věc  je vzdělání, to si totiž nikde nekoupíte ani ho nemůžete prodat. I já se snažím stále zdokonalovat a učit," prozrazuje čtyřnásobný vítěz Australian Open.

Svůj vzor pro následující měsíce vidí ve svém velkém tenisovém rivalovi Rogeru Federerovi. Vím, že mě čeká dost bezesných nocí, ale jsem si jistý, že miminko mi dodá novou energii a motivaci, díky které budu moci zlepšovat svoji hru. A jak je vidět třeba na Federerovi nebo Haasovi může to fungovat," uzavírá Djokovič.




Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud