12. června 2014 • 18:00

To je válec! Štěpánek na trávě vypráskal šampiona Murrayho

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patřčí k nejstarším hráčům na okruhu, přesto je stále nebezpečný. Radek Štěpánek ve třetím kole travnatého londýnského turnaje v Queen's Clubu porazil wimbledonského šampiona, domácího obhájce titulu Andy Murrayho. Český tenista zvítězil po setech 7:6 a 6:2. 



Štěpánkovým dalším soupeřem bude Jihoafričan Kevin Anderson. Tomáš Berdych, druhý český čtvrtfinalista, si o semifinále zahraje se Španělem Felicianem Lópezem, s kterým má vyrovnanou bilanci 4:4. Na trávě spolu ještě nehráli.

Pětatřicetiletý Štěpánek se tradičně opíral o pestrou hru, často se tlačil na síť, hrál i servis - volej, ale přehrával Murrayho i od základní čáry. Přesto málem o první set přišel - ve zkrácené hře už prohrával 2:6, ale postupně odvracel jeden brejkbol za druhým. Celkem jich zvládl osm a sám při svém prvním setbolu zahrál křížný vítězný úder.

Ve druhém setu už byl Štěpánek lepším hráčem a suverénně si došel pro postup do čtvrtfinále, které si v Queen's Clubu zahraje znovu po devíti letech. V roce 2005 nakonec vypadl v semifinále.

"Omlouvám se, že jsem vyřadil Andyho před domácími fanoušky," řekl BBC Štěpánek, kterého v hledišti povzbuzoval fotbalový brankář Petr Čech z Chelsea.

"Jsem ze své hry a výkonu nadšený. Skvěle jsem podával proti jednomu z nejlépe returnujících hráčů na okruhu a to byl klíč k úspěchu. S hráčem, jako je Murray, musíte odehrát maximum," uvedl český tenista po druhém vítězství nad Murraym v kariéře. S pátým hráčem světa, kterého nově trénuje Francouzka Amélie Mauresmová, jinak pětkrát prohrál.

Andy Murray v 3. kole londýnského turnaje v Queensu, kde bojoval s Radkem Štěpánkem
Andy Murray v 3. kole londýnského turnaje v Queensu, kde bojoval s Radkem Štěpánkem

Tenisový turnaj mužů v Londýně (tráva, dotace 809.600 eur):

Dvouhra - 3. kolo:


Berdych (2-ČR) - Mannarino (Fr.) 7:6 (7:2), 6:4,
F. López (10-Šp.) - De Schepper (Fr.) 7:6 (7:3), 6:7 (4:7), 7:6 (7:3),
Štěpánek (ČR) - A. Murray (3-Brit.) 7:6 (12:10), 6:2,
Dimitrov (4-Bul.) - Roger-Vasselin (Fr.) 7:6 (7:3), 6:4,
Anderson (7-JAR) - Stachovskij (Ukr.) 6:3, 3:6, 7:6 (7:4).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud