19. června 2014 • 20:00

Lendl o Murraym i šílené sázce: Žena si myslela, že mám infarkt!

Autor: har, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

SPORT MAGAZÍN | VIDEO | Byl světovou tenisovou jedničkou, triumfoval na osmi grandslamech. Pak jako trenér dovedl na grandslamový vrchol i Andyho Murrayho. Jak to Ivan Lendl dělá, že je tak úspěšný? V čem tkví jeho kouzlo? Páteční vydání Sport Magazínu na to v exkluzivním rozhovoru s celosvětově respektovanou osobností hledá odpověď.



Přišel v šortkách do salonku prostějovského areálu, na koleni měl náplast. S  Radkem Štěpánkem prohodil pár vět u televizního přenosu z Paříže, chystal se podívat zblízka na Jiřího Veselého.

Ivan Lendl pro Sport Magazín prozradil něco ze své životní i pracovní filozofieFoto Michal Beránek (Sport)

„Viděl jsem Jirku na turnaji v Německu, hrál velmi dobře. Chyběly mu jen zkušenosti,“ pochválil Ivan Lendl nadějného mladíka.

Kam až by to mohl Veselý jednou dotáhnout? „Na to nemůžu odpovědět, poněvadž ho neznám detailně,“ odvětil Lendl.

Jeho zásada totiž zní: Co neznáš do hloubky, o tom nemluv. „Nemohl bych to přece objektivně posoudit,“ zdůrazňuje.

Andyho Murrayho poznal za více než dva roky spolupráce důkladně, proto o něm vykládat mohl. Stejně jako o svých poznámkách, které si dělal coby hráč na každého soupeře. A taky o tom, co je nejdůležitější v přípravě šampionů.

Prozraďme zatím výsek z Lendlovy filozofie: „Musí vás hlavně to, co děláte, bavit. Když to berete jako práci, je všechno o dost těžší. A nervozita před zápasem je privilegium, odměna.“

Těžce vydřené "přiznání"

S týmem kolem Murrayho ale český velikán prožil i spoustu legrace… Pro Sport Magazín zavzpomínal na nejšílenější sázku. S kondičním trenérem se začali hecovat na přístroji, který simuluje šplhání do kopců.

A nakonec uzavřeli sázku: za půl roku si to rozdají a kdo za půl hodiny zvládne menší porci metrů, na Murrayho tiskové konferenci před Australian Open bude muset přečíst stránku, kterou mu napíše vítěz.

Co také ve Sport Magazínu najdete:

Uniklo z facebooku: Sepp Blatter

Rozhovor: Rüstü Recber, turecká fotbalová ikona

Fototéma: MS v Brazílii

Top10: Nejúspěšnější sportovkyně po mateřské pauze

Auto: Veteránská rallye

Lendl do zápolení šel samozřejmě naplno. Až tak, že o něho měla strach manželka…

„Byl jsem tak natrénovaný, že jsem mohl jít půlhodiny na 180 tepů. Ve dvaapadesáti letech! Kolikrát jsem doma v tělocvičně testoval, jak daleko dojdu. Šel jsem naplno a pak padnul na podlahu. Ležím tam a manželka šla akorát kolem. Když mě viděla na zemi, myslela si, že mám infarkt,“ vzpomínal s úsměvem.

Tenisová legenda Ivan Lendl na turnaji v Prostějově
Video se připravuje ...

A jak to nakonec dopadlo? Lendl lehce vyhrál a Jez Green musel před 300 novináři přečíst přiznání, že to špatně odhadl. „A že by chtěl přiznat, že přestože si zakládá na fyzičce a já jsem o třináct let starší, tak jsem fyzicky vypracovanější než on a že se za to stydí,“ popsal Lendl vtipné vyvrcholení svého triumfu. Na Greenovu "zpověď" se můžete podívat i na VIDEU.

Co měl Ivan Lendl společného s Johnem McEnroem?

Proč mu nevadí mlácení raketami?

Kompletní rozhovor s Ivanem Lendlem čtěte v pátečním Sport Magazínu!

Podívejte se, jak musel Jez Green přiznat, že Lendl má lepší fyzičku

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud