6. srpna 2007 • 00:00

Berdych vypadl, Šafářová jde dál

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáše Berdycha překvapivě vyřadil v Montrealu Robin Haase, zato Lucie Šafářová postoupila v Los Angeles do 2. kola a pokračuje v turnaji dál.



Tomáše Berdycha překvapivě vyřadil v Montrealu Robin Haase, zato Lucie Šafářová postoupila v Los Angeles do 2. kola a pokračuje v turnaji dál. Desátý tenista světového žebříčku Tomáš Berdych nečekaně vypadl na turnaji v Montrealu už v prvním kole. Jednadvacetiletý Čech dnes nestačil na 103. hráče světa Robina Haaseho z Nizozemska, jemuž za hodinu a půl podlehl 4:6 a 5:7. Favorizovaný Berdych tak prohrál s tenistou z kvalifikace, jehož loni na podzim hladce ve třech setech porazil v Davis Cupu. Rodák z Valašského Meziříčí nevyužil ani jeden z šesti brejkbolů, které dvacetiletý Nizozemec odvrátil i za pomoci jedenácti es. Česká tenistka Lucie Šafářová uspěla v prvním kole turnaje v Los Angeles a postoupila do dalších bojů. Dvacetiletá fedcupová reprezentantka, jež je v Kalifornii nasazená jako číslo 16, dnes porazila o půl roku mladší Rusku Olgu Pučkovovou 7:5 a 6:2. Brněnská rodačka Šafářová nicméně měla ještě v prvním setu co dělat, aby nedopadla jako její partner Tomáš Berdych, jenž dnes nečekaně vypadl v prvním kole turnaje v Montrealu. Česká favoritka totiž prohrávala už 2:5, nicméně sadu i celý zápas nakonec získala.


Výsledky: Montreal - Dvouhra - 1. kolo: Haase (Niz.) - Berdych (10-ČR) 6:4, 7:5, Clément (Fr.) - Bester (Kan.) 7:6 (7:2), 6:2. Los Angeles - Dvouhra - 1. kolo: Šafářová (16-ČR) - Pučkovová (Rus.) 7:5, 6:2, Bammerová (13-Rak.) - Granvilleová (USA) 6:4, 6:2, K. Bondarenková (Ukr.) - Kerberová (Něm.) 7:5, 6:1.

Témata: 

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud