Jan Jaroch
17. září 2014 • 10:15

Nemůžu si myslet, že budu jen vítězit, brzdí euforii Vaidišová

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sedmnáctileté historii turnaje ITF v Albuquerque ještě nenastoupila na kurt tenistka, která to dotáhla až na sedmé místo světového žebříčku. Start Nicole Vaidišové byl vítanou atrakcí podniku v Novém Mexiku. A česká hráčka nezklamala. Výhrou 6:3, 6:4 nad Sesil Karatančevovou ukázala, že její comeback má naději.



„Byl to strašně zvláštní pocit hrát zase po čtyřech letech zápas. Nervy mi pochodovaly, ale jsem tak šťastná, že jsem postoupila,“ citoval pětadvacetiletou tenistku deník Albuquerque Journal.

V Albuquerque, turnaji s dotací 75 000 dolarů, startuje na divokou kartu. A úvodní výhrou si zajistila prvních 10 bodů do žebříčku, které stačí k umístění na samém konci první tisícovky pořadí WTA.

Pokud vyhraje i 2. kolo proti lepší z dvojice Johana Kontaová (Brit.-119. na WTA) – Julia Cohenová (USA-309.), připíše si dalších 11 bodů. Ty by ji katapultovaly do osmé stovky pořadí WTA.

VIDEO: Vaidišová má za sebou úspěšný návrat

Tak daleko však Vaidišová, dvojnásobná semifinalistka grandslamů, nekouká. „Nemůžu být tak arogantní a myslet si, že se vrátím po čtyřech letech a všech zdravotních problémech, co jsem měla, a budu stále vítězit. Pořád mám před sebou dlouhou cestu. Dobře vím, že i porážky budou její součástí,“ prohlásila pokorně.

Na kurty se dnes vrací jako dospělá hráčka i člověk, jenž vnímá sport už jinak. Mladým tenistkám by prý především poradila, aby si tenis užívaly.

„Vím, jak se musí cítit. Mladé holky by si měli tenis užívat víc, než jsem to v jejich letech dokázala já. Pro mě byl tehdy tenis jen o vítězstvích a zase jen vítězstvích. Neradovala jsem se z něj tak, jak bych si dnes přála,“ uznala.

Alespoň na dvaasedmdesát minut, co trval její duel s Karatančevovou, ale vypadala v úterý na dvorci spokojená.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud