9. října 2014 • 18:05

Karolína Plíšková potvrzuje formu, v Linci postoupila do čtvrtfinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvaadvacetiletá tenistka Karolína Plíšková si zahraje na halovém turnaji v Linci čtvrtfinále a zatím potvrzuje po návratu do Evropy formu z asijského turné. Ve 2. kole vyřadila Němku Monu Barthelovou 6:4, 6:2. Turnajová sedmička z České republiky zůstala v soutěži jedinou z osmičky nasazených hráček.



Třicátá tenistka světa Plíšková během září vyhrála turnaj v Soulu a předtím byla v Hongkongu ve finále. V čínském Wu-chanu ji vyřadila světová čtyřka Petra Kvitová, jen v Pekingu v minulém týdnu neuspěla už v 1. kole. V Linci ale tenistka z Loun opět vítězí a Barthelovou, 47. hráčku žebříčku, porazila letos i podruhé.

Do čtvrtfinále na okruhu WTA se Plíšková letos probojovala podeváté. A pokud nezaváhá, má v Linci velkou šanci projít nejméně do semifinále. V pátek ji totiž čeká americká kvalifikantka Madison Brengleová, jež měla dvakrát štěstí a obě dosavadní soupeřky jí vzdaly kvůli zdravotním problémům.

Dnes navíc odstoupila největší hvězda turnaje Kanaďanka Eugenie Bouchardová, jež má potíže se stehnem a před Turnajem mistryň nechce riskovat. Zdravotní důvody vyřadily ze hry o den dříve i dvojnásobnou vítězku z Lince a druhou nasazenou Anu Ivanovičovou ze Srbska.

Na rakouském turnaji se Plíšková může soustředit už jen na dvouhru, protože s dvojčetem Kristýnou při obhajobě deblového titulu skončily už v prvním kole.

Tenisový turnaj žen v Linci (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Karolína Plíšková (7-ČR) - Barthelová (Něm.) 6:4, 6:2,
Pironkovová (Bulh.) - Bouchardová (1-Kan.) bez boje,
Friedsamová (Něm.) - Čepelová (SR) 6:0, 6:4,
Knappová (It.) - Rybáriková (SR) 6:3, skreč

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud