6. listopadu 2014 • 16:53

Berdych dál hledá trenéra. Lendl nevyšel, chce jiného šampiona

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spolupráce s Ivanem Lendlem nevyšla, Tomáš Berdych ale myšlenku na doplnění svého realizačního týmu o osobnost ale neopustil. Český tenista v rozhovoru pro agenturu Reuters před Turnajem mistrů řekl, že má v hledáčku několik bývalých šampionů, ale jména zatím neprozradí.



Berdycha dlouhodobě trénuje Tomáš Krupa, ale po vzoru předních hráčů by rád přibral ještě slavné jméno, které by mu pomohlo ve velkých zápasech. "Chci se zlepšit, abych si jednou (až skončím) mohl říci: Byla to poměrně úspěšná kariéra a udělal jsem všechno, co se dalo," citovala sedmého hráče světa agentura Reuters.

Proto letos oslovil bývalého prvního hráče světa Lendla, ale ten se mu na říjnové pražské schůzce omluvil, protože by mu nemohl věnovat dost času.
Byl to právě Lendl, který odstartoval spolupráci legend se současnými hvězdami světového tenisu.

Berdych v potížích. S Kevinem Andersonem se ve čtvrtfinále turnaje v Paříží pral o každý míčekFoto EPA

Díky němu se stal Brit Andy Murray olympijským vítězem, šampionem US Open a především Wimbledonu. Dnes má po jejich vzoru Srb Novak Djokovič ve svém týmu Němce Borise Beckera, Švéd Stefan Edberg zase vede Švýcara Rogera Federera nebo Chorvata Marina Čiliče Goran Ivaniševič.

A Berdych, toužící po grandslamovém titulu, by se k nim rád přidal. Finalista Wimbledonu z roku 2010 má údajně sestavený seznam možných kandidátů. "Nic ale neřeknu, protože to není cesta, jak se s nimi hodlám domlouvat. Nechci, aby si to o sobě doma přečetli v článku, ale udělat to, jak se má," řekl Berdych.

Nejspíše hledá mezi bývalými grandslamovými šampiony. "Někoho se zkušenostmi z velkých zápasů, který na ně může hráče připravit," řekl Berdych. "Může to být konzultant, nebo šéf mého týmu, který jinak odvádí skvělou práci," pochválil Berdych Krupu, kondičního trenéra Davida Vydru a portugalského fyzioterapeuta.

Berdych ví, že nelze ukázat na některého z šampionů a spolupráce bude hned fungovat. "Tak jednoduché to není. Záleží i na jeho osobnosti, jak si navzájem sedneme, jestli ten vztah může dobře fungovat," uvažoval Berdych.

Příští rok oslaví dvojnásobný daviscupový vítěz už třicítku. Přesto věří, že má před sebou stále šanci na velký výsledek. "Tenis mě pořád baví, hru si užívám a moje kariéra se rok od roku vyvíjí," uvedl Berdych. "Vždycky najdu motivaci na další rok a jak jsem teď starší a zkušenější, tak si tenis užívám možná ještě víc."

Tomáš Berdych děkuje fanouškům za podporu po výhře nad Kevinem Andersonem ve čtvrtfinále turnaje v Paříži
Tomáš Berdych děkuje fanouškům za podporu po výhře nad Kevinem Andersonem ve čtvrtfinále turnaje v Paříži

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud