14. listopadu 2014 • 04:40

CESTA K POSTUPU: Co potřebuje Berdych uhrát s Djokovičem?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 15:00 | Půjde takřka o "Mission Impossible." Tomáš Berdych se dnes odpoledne postaví proti Novaku Djokovičovi, aktuální světové jedničce a asi nejméně oblíbenému soupeři. Český tenista stále drží šanci postoupit podruhé v kariéře do semifinále Turnaje mistrů. Existuje několik variant, jak se může situace ve skupině A vyvinout. Berdychovi nemusí stačit ani výhra nad prvním hráčem světa ve dvou setech, na druhé straně může i 0:2 prohrát a přesto v turnaji pokračovat.



Český hráč má po prohře se Stanem Wawrinkou a výhře nad Marinem Čiličem poměr setů 2:2. Nejlépe je na tom s dvěma hladkými výhrami Djokovič , Wawrinka má stejně jako Berdych bilanci zápasů 1:1 a postoupit může i Čilič, ačkoli ještě nezískal ani set.

"Matematiku neřeším, tenis počty nevyhrávají," řekl Berdych novinářům po středečním vítězství nad Čiličem. "To je práce pro vás, ať to můžete udělat zajímavější," usmál se.

Djokovič podobně jako Berdych nehodlá kalkulovat. "Nikdo mi nemusí říkat, že mám vyhrát. To dávno vím a snažím se o to vždycky. Proto jsem tady. Chci vyhrát každý zápas a se stejným postojem do toho půjdu v pátek," řekl Srb.

Jak tedy Berdych může postoupit? Pokud dojde na překvapení, alespoň podle dosavadních výkonů, a Berdych jakkoli porazí Djokoviče a Čilič zdolá Wawrinku, tak český hráč dokonce vyhraje skupinu. Berdych postoupí i v případě, že vyhraje nad Djokovičem 2:0 a Čilič získá v utkání s Wawrinkou set. Zvítězí-li Berdych 2:0 a Wawrinka stejným poměrem, bude mezi nimi a Djokovičem rozhodovat poměr gamů.

Při prohře 1:2 s Djokovičem uspěje Berdych jen v případě výhry Čiliče nad Wawrinkou 2:0. Berdych může prohrát i 0:2, pak ale musí Čilič zvítězit ve dvou setech a na řadu přijde poměr gamů mezi Berdychem, Čiličem a Wawrinkou.

Postupová matematika skupiny A

  Wawrinka ve 2 setech   Wawrinka ve 3 setech     Čilič ve 3 setech  Čilič ve 2 setech
Djokovič ve 2 setech   1. Djokovič, 2. Wawrinka  1. Djokovič, 2. Wawrinka 1. Djokovič, 2. Wawrinka 1. Djokovič, 2. rozhodne poměr gamů
Djokovič ve 3 setech 1. Djokovič, 2. Wawrinka 1. Djokovič, 2. Wawrinka  1. Djokovič, 2. Wawrinka 1. Djokovič, 2. Berdych
Berdych ve 3 setech 1. Djokovič, 2. Wawrinka 1. Djokovič, 2. Wawrinka 1. Berdych, 2. Djokovič 1. Berdych, 2. Djokovič
Berdych ve 2 setech rozhodne poměr gamů 1. Berdych, 2. Djokovič 1. Berdych, 2. Djokovič 1. Berdych, 2. Djokovič                            
Co rozhoduje o postupu
1. Nejvyšší počet vyhraných zápasů

2. Nejvyšší počet odehraných zápasů (bilance 2:1 je víc než 2:0, 1:2 je víc než 1:0)

3. Vzájemný zápas, pokud mají stejnou bilanci jen dva hráči

4. Pokud mají stejnou bilanci 3 hráči, rozhoduje nejlepší poměr setů (4:3 je víc než 5:4), po něm nejlepší poměr gamů.

Tomáš Berdych se raduje z prvního vítězství na Turnaji mistrů
Tomáš Berdych se raduje z prvního vítězství na Turnaji mistrů

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud