18. února 2015 • 15:10

Šafářová s Plíškovou jsou v Dubaji ve čtvrtfinále, Kvitová vypadla

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Lucie Šafářová porazila na turnaji v Dubaji 6:4, 6:2 obhájkyni loňského vítězství Venus Williamsovou z USA a postoupila do čtvrtfinále. V něm se utká s krajankou Karolínou Plíškovou. Ta porazila ve třetím kole Srbku Anu Ivanovičovou 6:2, 4:6, 6:4. Petru Kvitovou naopak vyřadila Španělka Carla Suárezová. Druhou nasazenou Češku porazila 6:3, 4:6 a 6:3.



Jedenáctá nasazená Šafářová měla zápas proti bývalé světové jedničce pod kontrolou od prvního gamu, kdy okamžitě prolomila soupeřce podání. Slabší chvilku si sice Češka vybrala v osmém gamu, v němž ztrátou podání dovolila Williamsové srovnat na 4:4, následné dvě hry však opět získala a připsala si první set.

V druhé sadě pak osmadvacetiletá Šafářová přidala další dva proměněné brejky a zápas ukončila po 67 minutách čistou hrou. Po čtyřech porážkách v úvodu kariéry tak brněnská rodačka zvítězila nad o šest let starší Američankou podruhé za sebou.

Ve čtvrtfinále se bude moci Šafářová pokusit oplatit porážku z minulého týdne Plíškové, jež dnes za dvě hodiny udolala čtvrtou nasazenou Ivanovičovou. Zápas s bývalou světovou jedničkou mohla ukončit dříve, neboť po zisku prvního setu 6:2 vedla v druhém 3:2 a podávala, ale Ivanovičové se podařilo vzít si brejk zpět a nakonec druhý set vyhrála.

Třetí sada přinesla vyrovnaný boj, v němž získala Plíšková v dlouhém devátém gamu podání soupeřky a při svém servisu proměnila první mečbol.

Dvaadvacetiletá Plíšková v utkání nastřílela 13 es, ale zaznamenala také devět dvojchyb. Vedle Šafářové a Plíškové dnes v Dubaji hraje o čtvrtfinále také Petra Kvitová, jejíž soupeřkou je Španělka Carla Suárezová.

Dvouhodinovou bitvu s neúspěšným koncem svedla Kvitová se Suárezovou, jež ji loni vyřadila v Dubaji ve druhém kole. Letos se utkaly o kolo dál, ale i tentokrát byla úspěšnější Španělka.

Světová trojka Kvitová stejně jako v úterý proti Ukrajince Eleně Svitolonové ztratila první set, vítězný obrat se jí však tentokrát nevydařil. Srovnala sice na sety, ale koncovka rozhodující sady vyšla lépe Suárezové.

Semifinálová přemožitelka Plíškové z Antverp se dostala do brejku na 5:3, Kvitová ještě v následujícím gamu odvrátila tři mečboly, ale forhend do sítě při čtvrtém pro ni znamenal konec na turnaji, který předloni vyhrála.

Tenisový turnaj žen v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2,513 milionu dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:

Šafářová (11-ČR) - V. Williamsová (8-USA) 6:4, 6:2,
Muguruzaová (Šp.) - A. Radwaňská (5-Pol.) 6:4, 6:2,
Makarovová (6-Rus.) - Dijasová (Kaz.) 6:3, 6:4,
Karolína Plíšková (17-ČR) - Ivanovičová (4-Srb.) 6:2, 4:6, 6:4,
Pennettaová (10-It.) - Kerberová (7-Něm.) 6:2, 3:6, 6:1.
Suárezová (13-Šp.) - Kvitová (2-ČR) 6:3, 4:6, 6:3.

Čtyřhra - 2. kolo: Makarovová, Vesninová (2-Rus.) - Koukalová, Siniaková (ČR) 7:6 (7:0), 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud