17. února 2015 • 18:29

Plíšková v Dubaji vyřídila Strýcovou, dál jde i Kvitová a Šafářová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

TURNAJ V DUBAJI | Petra Kvitová zvládla první zápas po Australian Open, třebaže v něm musela odehrát tři sety a otáčet nepříznivý vývoj. V druhém kole štědře dotovaného turnaje v Dubaji zvítězila světová trojka nad ukrajinskou tenistkou Elinou Svitolinovou 2:6, 6:3, 6:2. Do osmifinále postoupily také Karolína Plíšková a Lucie Šafářová.



Druhá nasazená Kvitová se po vynechání fedcupového duelu v Kanadě rozjížděla velmi zvolna. V prvním setu přišla třikrát o podání, v druhém dvakrát, ale to už servis nebyl žádnou zvláštní výhodou ani pro její soupeřku, která ho ztratila čtyřikrát. V třetí sadě pak už česká favoritka od stavu 2:2 na dvorci vládla a po hodině a 47 minutách zápas ukončila.

S dvacetiletou Svitolinovou, která je v žebříčku WTA na 26. místě, má nyní dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová bilanci 2:1. "Vyhrála jsem poslední míč a to je důležité. Jsem ráda, že jsem to zvládla, protože jsem věděla, že Elina je nebezpečná. Nehrála jsem moc dobře, zvláště v prvním setu, ale nějak jsem to uhrála," řekla Kvitová v rozhovoru na kurtu.

Předloňská vítězka turnaje se o čtvrtfinále střetne se Španělkou Carlou Suárezovou, s kterou loni v Dubaji prohrála v 2. kole. "Mám jí co vracet, tak doufám, že se mi to povede. Ale bude to zase hodně těžký zápas, protože hraje ve formě," řekla Kvitová.

Plíšková si poradila se Strýcovou

Plíšková zvládla lépe český souboj s Barborou Záhlavovou-Strýcovou a postoupila po vítězství 6:4, 6:2. V maratonském duelu si účast v osmifinále vybojovala i Šafářová, jedenáctá nasazená udolala Australanku Casey DellAcquaovou 6:7, 7:6 a 7:5.

O postup do čtvrtfinále se Šafářová utká s turnajovou osmičkou Venus Williamsovou z USA. Plíškovou, osmnáctou hráčku světového žebříčku, čeká čtvrtá nasazená Ana Ivanovičová ze Srbska.

Osmadvacetiletá Šafářová zdolala o dva roky starší Australanku i ve druhém zápase v kariéře. I loňský duel na French Open ovšem vyhrála až ve třech setech.

V první sadě dnes Češka ve zkrácené hře nevyužila při svém podání setbol a po 54 minutách o ni přišla. Ve druhé zvládla tie-break lépe a vynutila si třetí set.

V něm si obě soupeřky držely podání až do jedenácté hry, kdy Šafářová využila desátý brejkbol v zápase a při svém servisu pak utkání dotáhla po dvou hodinách a 55 minutách k vítězství.

Vcelku vyrovnaný byl i první vzájemný duel Plíškové se Záhlavovou-Strýcovou. Obě hráčky, které v minulém týdnu shodně došly na turnaji v Antverpách do semifinále, měly v úvodním setu problémy s udržením vlastního servisu. Dvaadvacetiletá Plíšková o své podání přišla dvakrát, zatímco o šest let starší Záhlavová-Strýcová třikrát.

Ve druhé sadě dovolila Plíšková soupeřce, která v pořadí WTA figuruje jen o čtyři místa za ní, už jen jediný brejk. Sama naopak plzeňské rodačce sebrala podání opět třikrát a po hodině a 26 minutách proměnila první mečbol.

S Ivanovičovou se Plíšková utkala zatím jednou, loňský duel na US Open ve dvou setech vyhrála. Šafářová bude hrát se starší ze sester Williamsových pošesté, úspěch slavila až v posledním vzájemném zápase, který vloni v Cincinnati ve třech setech vyhrála.

Tenisový turnaj žen v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2,513 milionu dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Karolína Plíšková (17-ČR) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:4, 6:2,
Ivanovičová (4-Srb.) - Lisická (Něm.) 6:0, 6:3,
A. Radwaňská (5-Pol.) - Garciaová (Fr.) 6:3, 2:6, 6:3,
Dijasová (Kaz.) - Petkovicová (9-Něm.) 7:5, 6:3,
Muguruzaová (Šp.) - Jankovičová (12-Srb.) 6:3, 6:1,
Suárezová (13-Šp.) - Giorgiová (It.) 6:3, 6:4,
Cornetová (15-Fr.) - Büyükakcayová (Tur.) 6:2, 6:4,
Šafářová (11-ČR) - DellAcquaová (Austr.) 6:7 (6:8), 7:6 (7:4), 7:5,
Kvitová (2-ČR) - Svitolinová (Ukr.) 2:6, 6:3, 6:2,
Wozniacká (3-Dán.) - Stosurová (Austr.) 4:6, 6:1, 7:5,
Makarovová (6-Rus.) - Kozlovová (Ukr.) 6:3, 6:3,
Kerberová (7-Něm.) - Kuzněcovová (Rus.) 7:6 (11:9), 6:4,
Pennettaová (10-It.) - Wang Čchiang (Čína) 6:3, 7:5,
Pironkovová (Bulh.) - Pcheng Šuaj (16-Čína) 3:6, 6:4, 7:6 (7:5).

Čtyřhra - 1. kolo:

Koukalová, Siniaková (ČR) - Minellaová, Petkovicová (Luc./Něm.) 6:7 (4:7), 6:2, 10:4,
Muguruzaová, Suárezová (6-Šp.) - Voráčová, Sü I-fan (ČR/Čína) 6:2, 6:4, Garciaová, Srebotniková (7-Fr./Slovin.) - Karolína Plíšková, Šafářová (ČR) 7:6 (7:4), 1:6, 10:3,
Niculescuová, Panovová (Rum./Rus.) - Krajiceková, Záhlavová-Strýcová (Niz./ČR) 4:6, 6:3, 10:7

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud