20. března 2015 • 21:24

DEBAKL! Berdych schytal od Federera kanára a na turnaji končí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

TURNAJ V INDIAN WELLS | Tenista Tomáš Berdych skončil na turnaji v Indian Wells ve čtvrtfinále. V duelu s Rogerem Federerem se český hráč nemohl spolehnout na servis a druhému nasazenému Švýcarovi podlehl 4:6 a 0:6.



Úspěšnost Berdychova prvního servisu dosáhla jen 45 procent a po druhém podání výměny většinou prohrával. Proto jeho odhodlání ze začátku duelu postupně vyprchalo, k čemuž rovněž přispěla Federerova precizní hra a téměř bezchybný výkon.

Zápas byl vyrovnaný do stavu 3:2 pro Berdycha v prvním setu. Pak český hráč ztratil, mimo jiné i před zraky zpěvačky Gwen Stefani, deset z 11 gamů. "On byl tím, kdo byl tentokrát na kurtu silnější. Všechno udělal perfektně," řekl Berdych na tiskové konferenci po utkání, které trvalo hodinu a osm minut.

Devětadvacetiletý Berdych si s Federerem, čtyřnásobným vítězem turnaje v Indian Wells, zhoršil vzájemnou bilanci na 6:13. Teprve podruhé dostal od Švýcara "kanára" a utrpěl druhou nejhorší porážku v utkání na dva sety. Méně gamů získal jen v roce 2005 v Hamburku, kde prohrál 2:6, 1:6.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Federer (2-Švýc.) - Berdych (9-ČR) 6:4, 6:0.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud