Jan Jaroch
9. března 2015 • 04:20

V baráži by měl pomoci i Berdych. Na koho můžou Češi narazit?

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští tenisté po čtyřech úspěšných letech v Davis Cupu zakusí nejistotu boje o udržení v elitní skupině. Lehkou útěchou pro nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila může být po porážce s Austrálií fakt, že svou účast v baráži předběžně přislíbil i Tomáš Berdych.



Zatímco Australané se po ostravském víkendu mohou těšit na čtvrtfinále s Kazachstánem, Česko musí spřádat plány na zářijovou baráž. O jejím složení bude jasno až v půlce června, kdy se dohrají světové zóny. Česko bude jistě mezi nasazenou osmičkou, která se dělá podle umístění v žebříčku. Za soupeře přicházejí v úvahu například Indie, Uzbekistán, Nizozemsko, Rakousko, Polsko, Slovensko, Ukrajina či další.

Mnohem důležitějším faktorem však bude účast Tomáše Berdycha , na němž dnes český mužský tenis stojí. „Vidím to optimisticky, s Tomášem jsme předběžně dohodnuti, teď spolu ještě budeme mluvit na turnajích v Americe,“ vzkázal majitel České sportovní Miroslav Černošek, který s hráči vyjednává.

Čeští fanoušci na Davis Cupu v Ostravě
Čeští fanoušci na Davis Cupu v Ostravě

I tak se bude v půlce července nervózně vyčkávat na barážový los. „Bude důležité, jestli budeme hrát doma nebo venku, můžeme jet také na antuku do Jižní Ameriky. Hlavně, aby se dal Radek ( Štěpánek ) dohromady a Tomáš byl v pohodě,“ přál si Navrátil, jenž jako kapitán vyhrál všechny tři baráže (Nizozemsko, Švýcarsko, Rumunsko) a při tomhle konstatování včera rychle zaklepal na dřevo, aby ho štěstí neopustilo.

Zároveň však i on byl smutný, jak celý víkend skončil. „Zvykli jsme si všichni, že výkony v Davis Cupu byly obrovské. Ale s tímhle jsme také museli počítat, protože hrát bez prvních dvou tenistů je zvlášť ve Světové skupině hrozně složité. Soupeři v ní jsou vyrovnaní a možná i lepší. S tímhle se prostě musí počítat.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud