29. dubna 2015 • 16:34

Tvrdá lekce pro Štěpánka, proti Bautistovi uhrál pouhé tři gamy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

TURNAJ V MNICHOVĚ | Návrat tenisty Radka Štěpánka na okruh ATP po sedmiměsíční zdravotní pauze skončil na antukovém turnaji v Mnichově ve 2. kole. Český daviscupový reprezentant podlehl třetímu nasazenému Španělovi Robertu Bautistovi za hodinu a tři minuty 0:6, 3:6.



 

Štěpánek, jenž nehrál na elitním okruhu soutěžní zápas od loňského US Open, musel v Mnichově projít kvalifikací a v součtu s úvodním kolem hlavní soutěže tak vyhrál čtyři zápasy v řadě. Na návrat do první stovky žebříčku mu to ale zatím stačit nebude.

V duelu s Bautistou si Štěpánek sice hned v prvním gamu vypracoval brejkbol, soupeř ale podání uhájil. Štěpánek naopak své dva servisy po maratonských hrách prohrál a hladce ztratil i další dvě podání. "Kanára" musel na okruhu ATP naposledy strávit v roce 2011 v Queen's Clubu, tehdy ale duel s Ivanem Ljubičičem nakonec otočil.

Dnes dokázal bodovat poprvé až za stavu 0:3 ve druhém setu a od té doby se situace na kurtu vyrovnala. Šestatřicetiletý Štěpánek měl pak v sedmé hře šanci na smazání soupeřova náskoku, tři brejkboly ale neproměnil a Španěl zápas hladce dotáhl k vítězství.

Dvouhra - 1. kolo:

Andújar (Šp.) - Souza (Braz.) 6:4, 6:4.

2. kolo:

Bautista (3-Šp.) - Štěpánek (ČR) 6:0, 6:3,
Kohlschreiber (5-Něm.) - A. Zverev (Něm.) 6:2, 6:4,
Estrella (Dom. rep.) - Tipsarevič (Srb.) 6:4, 6:7 (1:7), 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud