10. května 2015 • 21:01

Murray poprvé na antuce smetl Nadala a vyhrál turnaj v Madridu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britský tenista Andy Murray porazil poprvé na antuce Španěla Rafaela Nadala a po vítězství 6:3, 6:2 získal v Madridu druhý turnajový titul za sebou. Devítinásobný šampion Roland Garros Nadal ve světovém žebříčku opustí elitní pětku, ze čtvrtého místa spadne až na sedmé.



Sedmadvacetiletý Skot v pondělí v Mnichově ukončil desetileté čekání na první titul z antuky a životní týden završil dnes, kdy vybojoval 33. trofej v kariéře. Nadal ve snaze popáté vyhrát madridský turnaj Masters porazil i Tomáše Berdycha v sobotním semifinále, ale proti Murraymu neměl šanci.

 

Po šesti prohrách na antuce třetí hráč světového žebříčku poprvé Nadala zdolal a vzájemnou bilanci upravil na 6:15. "Odehrál jsem dobrý zápas. Dělal jsem málo chyb a hrál mu druhý servis do forhendu a tím ho dostal do pohybu. Taky jsem zvládnul výborně kritické chvíle," řekl Murray.

Na otázku, zda bude za dva týdny patřit k favoritům antukového grandslamu v Paříži, zavrtěl hlavou. "Nemyslím si to. Ale jestli budu hrát takhle, budu mít šanci. Už minulé roky jsem hrál na Roland Garros slušně - byl dvakrát v semifinále a několikrát ve čtvrtfinále. Každopádně loni jsem ještě nebyl připravený tento turnaj vyhrát," uvedl vítěz Wimbledonu z roku 2013 a US Open o rok dříve.

Dvouhra - finále:

Murray (2-Brit.) - Nadal (3-Šp.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra - finále:

Bopanna, Mergea (Indie/Rum.) - Matkowski, Zimonjič (5-Pol./Srb.) 6:2, 6:7 (5:7), 11:9.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud